Gå til innhold

Lurer på rare ting-tråden


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Tusen takk for tips! Hvor kjøper du dette middelet, i fargehandel, Plantasjen o. l.? Jeg tenker på med gru om jeg skulle sove med halvåpen munn og få et sånt beist inni der :sjokkbla: .

Jeg mener at jeg kjøpte det på Mekk, men du kan få kjøpt det i denne nettbutikken, og sikkert også andre steder. Huff, så grusomt det hadde vært å spise en sånn en i søvne! Det er det jeg er livredd for, eller at de skulle finne på å krabbe på meg *grøss* :unsure:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor danner det vanndammer i kjøleskapet? Gummien på døra har vært løs lenge, men vi fikset det igår og det var da det startet for alvor å komme masse vann på matvarene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk om det ligger is langs bakveggen inni kjøleskapet. Det er sannsynligvis den som har begynt å smelte :)

Som regel en god indikasjon på at det er på tide å avise kjøleskapet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk om det ligger is langs bakveggen inni kjøleskapet. Det er sannsynligvis den som har begynt å smelte :)

Som regel en god indikasjon på at det er på tide å avise kjøleskapet :)

Hehe, nå er det for kaldt i kjøleskapet! Får ikke avise kjøleskapet før vinteren kommer dessverre. Men det er is på bakveggen. Hvorfor kommer det is bare på bakveggen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer skikkelig på hvorfor folk sier dette, når de skal presentere seg f.eks "Hei jeg heter Mona og er 25 år gammel og blir 26." selfølgeliog blir hun 26? sålenge hun ikke har store planer om og dø det neste året blir hun jo 26... neste gang skal jeg si Hei jeg heter ..... jeg er 25 år gammel, men blir 20! *oppgitt*

Så nettopp på Jaken på Kjærligheten. Hun ene har skrevet i brevet: Jeg heter Elise og jeg blir 24 år i desember.

Vet ikke når hun skrev det brevet, men det er sommer når de leser det.. Så ehh.. det blir jo bare som å si "jeg har bursdag i år jeg ;) )

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurodice

Så nettopp på Jaken på Kjærligheten. Hun ene har skrevet i brevet: Jeg heter Elise og jeg blir 24 år i desember.

Vet ikke når hun skrev det brevet, men det er sommer når de leser det.. Så ehh.. det blir jo bare som å si "jeg har bursdag i år jeg ;) )

Det er jo optimistisk å skrive "jeg blir X år". Det er vel ikke sikkert de blir.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hehe, nå er det for kaldt i kjøleskapet! Får ikke avise kjøleskapet før vinteren kommer dessverre. Men det er is på bakveggen. Hvorfor kommer det is bare på bakveggen?

Det er kondens som legger seg hver gang du åpner kjøleskapet. Er du/dere i tillegg sånne som ofte åpner kjøleskapet for å se om det har kommet noe nytt inn der siden sist, så legger kondensen seg oftere, og du ender opp med et tykt lag is på bakveggen.

Selv om det er kaldt i kjøleskapet, så er det over 0 grader, og allerede ved +1 vil isen tine sakte, men sikkert. Som igjen fører til vann i bunnen av kjøleskapet.

Det er på tide å avise det, ikke bare fordi det renner vann som legger seg i alle kriker og kroker, men også fordi isen fører til at kjøleskapet driver mye dårligere når det er mye is der, slik at det kommer mer is. Det trenger ikke ta veldig lang tid, bare ta ut alt, finn deg en hammer og en skrutrekker eller meisel, og slå¨løs isen. Sist jeg gjorde det, tok det ca 20 minutter.

Har du ikke et annet kjøleskap å legge de lett forringelige varene i, så ta avisingen dagen før du skal handle, eller vent en dag ekstra med å handle slik at det er minst mulig i kjøleskapet når du går igang.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er kondens som legger seg hver gang du åpner kjøleskapet. Er du/dere i tillegg sånne som ofte åpner kjøleskapet for å se om det har kommet noe nytt inn der siden sist, så legger kondensen seg oftere, og du ender opp med et tykt lag is på bakveggen.

Selv om det er kaldt i kjøleskapet, så er det over 0 grader, og allerede ved +1 vil isen tine sakte, men sikkert. Som igjen fører til vann i bunnen av kjøleskapet.

Det er på tide å avise det, ikke bare fordi det renner vann som legger seg i alle kriker og kroker, men også fordi isen fører til at kjøleskapet driver mye dårligere når det er mye is der, slik at det kommer mer is. Det trenger ikke ta veldig lang tid, bare ta ut alt, finn deg en hammer og en skrutrekker eller meisel, og slå¨løs isen. Sist jeg gjorde det, tok det ca 20 minutter.

Har du ikke et annet kjøleskap å legge de lett forringelige varene i, så ta avisingen dagen før du skal handle, eller vent en dag ekstra med å handle slik at det er minst mulig i kjøleskapet når du går igang.

Eller legg matvarene sammen med noe kjøleelementer, evt knuste isbiter!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viser til artikkelen på øverste linja her om mugg og ost. Det står om harde oster og myke oster. Er vanlig gulost/hvitost en hardost eller mykost?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Viser til artikkelen på øverste linja her om mugg og ost. Det står om harde oster og myke oster. Er vanlig gulost/hvitost en hardost eller mykost?

Jeg tror det er en hard ost. Siden listeria liker seg i myke oster. Men det er bare spekulasjon fra min side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor, med noen veldig få unntak er mennesker enten venstrehendte eller høyrehendte? Ville det ikke vært mest praktisk å kunne bruke begge like bra?

Jeg var begge-deler hendt fram til jeg var ca 17 år og begynte å skrivemåte data. Er fortsatt like sterk i begge osv. Men hvis jeg skal drive med detalj arbeid,feks pirke på noe smått, bruker jeg venstre. Jeg er også begge-deler beint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viser til artikkelen på øverste linja her om mugg og ost. Det står om harde oster og myke oster. Er vanlig gulost/hvitost en hardost eller mykost?

Det er en fast ost. Myke oster klassifiseres av at de som oftest er smøremyke, slik som alle smøreoster, camembert, brie og sånt noe. Babybel er også en fast ost, selv om den er ganske myk etter en liten stund i romtemperatur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Det er en fast ost. Myke oster klassifiseres av at de som oftest er smøremyke, slik som alle smøreoster, camembert, brie og sånt noe. Babybel er også en fast ost, selv om den er ganske myk etter en liten stund i romtemperatur.

+ Prim? Prim lagest visst på samme vis som brunost, og brunost er vel en slags ost. Forøvrig lagde man pultost av restene etter primproduksjonen før i tida (navnet pultost kommer fra det danske ordet ”pult”). - kilde Wiki.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

+ Prim? Prim lagest visst på samme vis som brunost, og brunost er vel en slags ost. Forøvrig lagde man pultost av restene etter primproduksjonen før i tida (navnet pultost kommer fra det danske ordet ”pult”). - kilde Wiki.

Prim og brunost regnes ikke som ost, fordi det lages av mysen, ikke av ostestoffet. Litt på samme måte som at hvit sjokolade ikke er sjokolade, fordi den ikke inneholder kakaomasse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...