Gå til innhold

Lage lefser uten takke


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Har ikke lefsetakke nå, men er så sugen på lage lefser i en eller annen utgave.

Er det noen som får dette til med en vanlig stor stekepanne? I så fall, hvilke oppskrifter eller typer lefser er de som det går best med? Ideelt så kunne jeg ha tenkt meg å lage noe à la vestlandsefsa, som bare kan lagres tørre og blautes opp før de skal spises.

Endret av bergans
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jepp, det går så fint så :)

Man kan bruke de fleste leseoppskrifter enten i tørr stekepanne eller i stekeovn.

Jeg baker potetlefser og en litt tynn mørlefsevariant i stekepanne.

Tykkere mørlefser går i stekeovnen.

Du må kanskje prøve deg litt frem med tykkelse, steketemp og tid, men det funker :tommelopp:

  • Liker 1
Skrevet

Jeg er vant til å lage på takke, men vet at mamma har brukt stekepanne av og til. Også har jeg stekt tortillas i stekepanne - ikke helt det samme, men det burde ha en viss overføringsverdi. Bruk tørr stekepanne, også er det greit å ikke lage lefsene større enn panna ;) Varmen ville jeg bare prøvd meg frem på - middels til høy antagelig.

Mange lefser går det forresten an å bløyte, smøre og SÅ fryse. Det er genialt, det! :)

  • Liker 1
Skrevet

Hjertelig takk for svar, jenter!

Da blir det å prøve seg fram litt i helga. Panna er ikke sånn kjempestor, så det får bli runde, litt mindre lefser. tenkte i første omgang på sånne litt søte, halvtjukke namnam. Har dere en oppskrift som er grei å prøve seg på?

Prosjekt lefse er i gang :husarbeid: (fant ingen smiley med kjevle)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...