AnonymBruker Skrevet 3. november 2010 #1 Del Skrevet 3. november 2010 Hallo! Skal til å lage oksestek til middag i dag, men dette er jeg ny på. for det første; steketermometeret skal være i hele tiden, eller skal jeg sette det i bare når jeg vil sjekke gradene inni? Og så en ting til da; hvor mange grader skal den være inni når den er godt stekt (uten å bli tørr)? Har en her som ikke klarer å spise rosa kjøtt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 3. november 2010 #2 Del Skrevet 3. november 2010 Det skal stå i hele tiden. Kjernetemperatur på 70 garder eller mer er fint hvis den skal være gjennomstekt. Ikke stek på for høy temperatur (da blir den tørr, helst 100 grader, men 150 går det også) og ta den ut litt før den oppnår ønsket temperatur. Den skal hvile, og da vil kjernetemperaturen stige enda litt til. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sugerøret Skrevet 3. november 2010 #3 Del Skrevet 3. november 2010 Det skal stå i hele tiden. Kjernetemperatur på 70 garder eller mer er fint hvis den skal være gjennomstekt. Ikke stek på for høy temperatur (da blir den tørr, helst 100 grader, men 150 går det også) og ta den ut litt før den oppnår ønsket temperatur. Den skal hvile, og da vil kjernetemperaturen stige enda litt til. Enig ^^ Jeg tar vann i en langpanne og heller over litt av denne skyen som dannes.Nammmmiiis!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
matentusiasten Skrevet 5. november 2010 #4 Del Skrevet 5. november 2010 Godt stekt = tørt. Det er umulig å få til begge deler. Hvis steken går over 70 grader begynner det virkelig å bli krise. 56-63 er det jeg foretrekker. Hvis det er en person som absolutt ikke vil spise litt rosa kjøtt så anbefaler jeg at du skjærer av endene (på en rund stek) til vedkommende. Hvis steken er mindre på endene vil de være mer gjennomstekt. Her skriver jeg litt info som kan være nyttig: http://matentusiasten.blogg.no/1282750025_biffmiddag_p_en_manda.html Lykke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 5. november 2010 #5 Del Skrevet 5. november 2010 Når steken holder 65 grader er snittflaten rosa. Ved 70 er den grå. Det er lett å få tørr stek hvis den ikke skal ha snev av rosa i midten, så på det området er jeg enig med Matentusiasten over her i at du gir endene til den som vil ha steken best stekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
matentusiasten Skrevet 5. november 2010 #6 Del Skrevet 5. november 2010 Bra med litt støtte, Spinell Uansett, hvis du først har bestemt deg for å lage en godt stekt stek sørg for å ha den skikkelig romtemperert før du begynner å tilberede den. Stek den deretter på så lav varme som mulig, gjerne 70-100 grader. Slik får du en stek som jevnt over er 70 grader, og ikke 120 grader rundt og 70 grader i kjernen. Da har du spart på mye verdifull væske. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
venus_ Skrevet 5. november 2010 #7 Del Skrevet 5. november 2010 (endret) Termometeret skal stå i hele tiden. Pass på at enden er i midten og ikke i ytterkanten av steken. Ta den ut når den er 65 grader og la den hvile, kjernetemperaturen vil øke noen grader under hvilingen. Og server ytterkantene til han som ikke vil ha rosa kjøtt som foreslått over Endret 5. november 2010 av venus_ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå