Gå til innhold

Lage saft av egne epler.


La Guapa

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har fire bæreposer med epler i matboden.

Tenkte litt på å få laget saft av dem.

Er det noen som har prøvd å levere til safteri?

Jeg regner med at det er ca 20 kilo epler....

Hvor mye koster det?

Flott om noen klan gi meg noen råd.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi leverer til Askim saft og bærpresseri (Askim og Økern) og får igjen usukret råsaft. Veldig, veldig godt. Finnes slike presserier over hele landet - husker ikke priser.

Spørs om det lønner seg særlig når du ikke har mer enn 20 kg. Jeg ville ha satset på å lage eplemos.

Endret av Havbris
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om det ikke er litt lite til å levere til safteri, men du kan jo høre :)

Jeg har laget selv før, det gikk helt fint, har hverken saftkoker eller noe annet fancy utstyr. Jeg hadde litt mindre epler enn deg, 10-15 kg. Her er ihvertfall min framgangsmåte:

Jeg ventet til eplene var skikkelig søte (et par dager til, og de hadde begynt å råtne) = brukte ikke et gram sukker! Jeg lagde både eplemos og eplejuice/saft. Skrelte, tok ut kjernen og delte i biter - det tok laaaang tid, selv med god hjelp av mamma... :roll: Men koselig! Brukte en 5 -literskjele som jeg fylte litt mindre enn halvveis med vann til og begynne med og puttet eplene oppi. Kjapt oppkok og så småputring hele dagen. Etterhvert som eplene ble møre og innholdet ble mer og mer mos, etterfyllte jeg med vann flere ganger, passet på at kjelen deretter var full hele tiden. Når det blir stående lenge blir smaken skikkelig "innkokt" (men det skal altså ikke koke hele tiden, bare putre litt) og søt. Jeg smakte på mosen underveis til jeg syns den var slik jeg ville ha den, så fyllte jeg på så mye vann jeg fikk plass til og lot det stå en stund til. Til slutt silte jeg rett og slett mosen gjennom et klede rett på mugger (som ikke fikk stå i fred lenge...). Det ble selvfølgelig mye mer mos enn saft/juice, men det kan du jo evt. rette opp med å bruke en større kjele og mer vann. Både juicen og mosen min var utrolig populære da jeg lagde dem, og ingen kunne tro at jeg ikke hadde puttet sukker oppi :)

Lykke til hvis du prøver deg selv! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...