Gjest Anonymous Skrevet 4. mai 2002 #1 Del Skrevet 4. mai 2002 Jeg har vært så heldig å fått mange Kg. røykelaks, det har jeg tenkt å bruke som forrett i bryluppet vårt. Så er det noen som har noen gode ideer på hvordan? håper noen kan hjelpe meg :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
liva Skrevet 6. mai 2002 #2 Del Skrevet 6. mai 2002 Røkelaksterte Denne er god, og du lager den på samme måte som en ostekake. Sist jeg laget den serverte jeg den med en liten salat ved siden av, mest for fargen sin del. 6-8 knekkebrød 50 g smør ¼ ts finhakket chili eller kajennepepper Fyll: 3 dl lettrømme 1 beger kremost med urter, 200 g 3 ss majones saft av ½ sitron 1 dl tørr hvitvin 200 g røkt laks 5 gelantinplater 2 eggehviter 2 ss finhakket dill salt og pepper Slik gjør du Kjør knekkebrød i en foodprosessor til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen ut i en rund springform (22 cm). Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett rømmesausen. Løs opp gelantin i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum. Bland sammen laksemassen og gelantinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili. Smak til med salt, pepper og ev kajenne. Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivent. Pynt med skiver av røkelaks ved servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå