Gå til innhold

Røkelaks


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Jeg har vært så heldig å fått mange Kg. røykelaks, det har jeg tenkt å bruke som forrett i bryluppet vårt. Så er det noen som har noen gode ideer på hvordan?

håper noen kan hjelpe meg :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Røkelaksterte

Denne er god, og du lager den på samme måte som en ostekake. Sist jeg laget den serverte jeg den med en liten salat ved siden av, mest for fargen sin del.

6-8 knekkebrød

50 g smør

¼ ts finhakket chili eller kajennepepper

Fyll:

3 dl lettrømme

1 beger kremost med urter, 200 g

3 ss majones

saft av ½ sitron

1 dl tørr hvitvin

200 g røkt laks

5 gelantinplater

2 eggehviter

2 ss finhakket dill

salt og pepper

Slik gjør du

Kjør knekkebrød i en foodprosessor til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen ut i en rund springform (22 cm).

Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.

Løs opp gelantin i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum. Bland sammen laksemassen og gelantinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili.

Smak til med salt, pepper og ev kajenne.

Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivent.

Pynt med skiver av røkelaks ved servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...