Milia Skrevet 10. oktober 2003 #1 Skrevet 10. oktober 2003 Heisann, Jeg lager en risottoterte jeg har funnet oppskrift på men denne skal inneholde hermetiske plommetomater. Jeg har lett i mange butikker uten hell. Tilslutt kjøpte jeg en del ferske plommetomater, men hvordan må jeg behandle dem for at de skal "oppføre" seg som hermetiske i oppskriften om dere skjønner. Koke dem? :D Jeg har to hermetiske bokser med "coctailtomater" som inneholder kirsebærtomater. Kan det eventuelt brukes i stedet? Takk for tips! (Psst.. middagen er i dag)
Ling Skrevet 10. oktober 2003 #2 Skrevet 10. oktober 2003 Bruk de du har på boks i stedet - det går helt fint! Bare pass på at det blir samme mengde. Lykke til!
Gjest gjest1 Skrevet 10. oktober 2003 #3 Skrevet 10. oktober 2003 Du må fjerne skallet. Skjær et kryss i skallet på tomatene og legg de i kokende vann i et par tre min. Da er det lett å pelle av skallet. Sånne ferske tomater trenger litt lenger koketid enn hermetiske tomater. Jeg ville brukt de hermetiske tomatene du har, det er enklest.
Milia Skrevet 10. oktober 2003 Forfatter #4 Skrevet 10. oktober 2003 Tusen takk for svar! Har laget alt ferdig nå, deilig med mat man kan gjøre ferdig på forhånd og så sette rett i ovnen. Skal legge inn oppskriften om det blir godt. hehe.. Brukte den ene boksen med coctailtomater, måtte sile dem litt for det var mye tomatjuice. Blandet disse med de ferske plommetomatene som jeg skåldet og tok av skallet og kokte. Det smakte kjempegodt sammen :D Da var det bare salat og dessert igjen.
Lula Skrevet 10. oktober 2003 #5 Skrevet 10. oktober 2003 pssst........de "vanlige" hermetiserte tomatene er stort sett plommetomater ;-)
Milia Skrevet 11. oktober 2003 Forfatter #7 Skrevet 11. oktober 2003 Middagen ble en kjempesuksess så legger inn oppskriften her. :D Torta di Risotto (4-6 personer) Ingredienser: 1 middels stor squash, skåret i 1/2 cm tykke skiver på langs 3 hvitløksfedd, hakket 400 gram hermetiske hakkede plommetomater 1/2 ts balsamicoeddik 1 ts mørkt sukker 2 håndfuller fersk basilikum 2 1/2 dl arborioris (risottoris) 100 g mozzarellaost i 1 cm terninger 100 g fontina (eller annen hard ost), i 5 cm terninger 50 gram nyrevet parmesan 4 ss ristede brødsmuler havsalt og nykvernet pepper en brødform, lett penslet med olje Pensle squashskivene med olje og stek enten i en grillpanne til de er møre eller legg dem på en stekeplate og stek ved 200 grader i 15-20 min. Varm oljen, ha i hvitløk og fres til den avgir aromastoffer. (ikke brenn den!) Ha i tomater, eddik, sukker, salt og pepper. La det surre i 10-15 minutter, til blandingen har fått en tykkere konsistens. Ta av platen og rør inn basilikum. Kok risen i rikelig lettsaltet vann. (ikke nødvendig å måle opp) Småkok i ca 10 minutter til risen er mør men al dente. Hell av vannet. Bland ris og tomatsaus, rør inn ostene og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Dryss den oljede formen med brødsmuler så den er helt dekket. Øs halve risblandingen oppi og trykk den fast. Legg squashskivene oppå blandingen og deretter resten av risen. Dekk med resten av brødsmulene. (Retten kan nå settes i kjøleskapet og stekes senere.) Stek ved 220 grader til den er gyllen og bobler rundt kantene. Ca 30-40 minutter. Ved servering hvelves retten og deles opp i skiver før servering. Jeg serverte hjemmelagde hvitløksbaguetter og en fersk grønn salat med cæsardressing til. Enjoy :D
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå