Gå til innhold

tørkede erter


Anbefalte innlegg

Gjest GreenSky
Skrevet

De skal stå natten over i vann, går jeg ut i fra. Men hvor lenge skal de kokes?

Gjest GreenSky
Skrevet
Står ikke d på pakken da????

Nr !

Nei, det gjorde ikke det.

Skrevet

Ok! Fant en pakke i skapet; Kokes under lokk på svak varme 2 1/2 time!

Skrevet

Til ertestuing skal de kokes til de er møre og begynner å stue seg. som chimp sier ca 2 t.

Kok de opp og skum godt av før du har i krydder.

Gjest GreenSky
Skrevet

ok! Grunnen til at jeg spør er at jeg prøvde å koke dem i en time, men det ble ikke bra. De ble overkokt. Men da hadde jeg ganske strek varme. Får prøve det du sier, da. Står det noe om at de må ligge i vann først?

Skrevet

Ertene skal ikke foss koke bare trekke til de er møre.

Ja de må bløtlegges natta over først. Mulig to timers koketid er for tørre erter. Er en stund siden jeg lagde ertestuing. og da lot jeg de bare stå på lav varme og "glemte" de ute på kjøkkenet.

Skrevet

Vent til i ettermiddag så skal du få hele oppskriften på pakken!

Gjest GreenSky
Skrevet
Vent til i ettermiddag så skal du få hele oppskriften på pakken!

Takk, chimp!

Skrevet

Her kommer den:

Ertestuing til 4 personer:

500 gr grønne erter, 1 1/2 l kaldt vann, 2 ts salt, 1 ts sukker, 1 ss smør

Skyll ertene og legg i bløt i kaldt vannn, tilsatt salt, sukker og smør, over natten. Kok dem deretter på svak varme under lokk i 2 1/2 time. Rør kraftig i stuingen til den blir jevn.

Forøvrig har jeg gått bort fra denne måten å lage ertestuing på. Bruker en metode m frosne erte som gir en utrolig fin ertepure m irrgrønn farge og kjempefin konsistens. Er du interessert i oppskrift, bara säg till!!! :P

Gjest GreenSky
Skrevet

Tar gjerne i mot den oppskriften, chimp! *står klar til å notere i oppskrift-boka*

Skrevet

Har den hjemme. Du får den i løpet av helgen!

Skrevet

Her kommer den! Kan anbefales på d varmeste:

1 pose frosne grønne erter (800 gr)

100 gr smør

1 ts tørket timian

2 dl vann

salt

La alt småputre under lokk en times tid. Massen knuses så m stålstamp el stavmixer og er klar for ervering.

Enklere kan d nesten ikke bli! :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...