Gjest Pittelillemeg Skrevet 12. oktober 2010 #1 Del Skrevet 12. oktober 2010 Hei! Jeg håper VELDIG at noen kan hjelpe meg! Jeg elsker sushi, og nå er det snart ett halvt år siden jeg sist fikk spist sushi, men siden det ikke er noen restauranter med sushi i nærheten må jeg prøve å lage den selv. Jeg får ikke tak i salma-laks, kan jeg bruke "vanlig" laks? Jeg har kjøpt dypfryste laksefileter (rene, uten bein, skinn eller noen form for krydder) på Coop, kan jeg bruke disse? Kan jeg legge de til tinig i kjøleskapet over natten? Og risen: Hvilken ris kan jeg bruke? Jeg får ikke tak i sånn skikkelig japansk ris, hva kan jeg bruke i stedet for? Jeg har riseddik. Takker og bukker og neier for all hjelp! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 12. oktober 2010 #2 Del Skrevet 12. oktober 2010 Hei! Jeg håper VELDIG at noen kan hjelpe meg! Jeg elsker sushi, og nå er det snart ett halvt år siden jeg sist fikk spist sushi, men siden det ikke er noen restauranter med sushi i nærheten må jeg prøve å lage den selv. Jeg får ikke tak i salma-laks, kan jeg bruke "vanlig" laks? Jeg har kjøpt dypfryste laksefileter (rene, uten bein, skinn eller noen form for krydder) på Coop, kan jeg bruke disse? Kan jeg legge de til tinig i kjøleskapet over natten? Og risen: Hvilken ris kan jeg bruke? Jeg får ikke tak i sånn skikkelig japansk ris, hva kan jeg bruke i stedet for? Jeg har riseddik. Takker og bukker og neier for all hjelp! Jeg ville ikke brukt frossen fisk. Du bør bruke fersk fisk. Du kan jo prøve, men det er ikke sikkert det blir like godt. På Meny pleier de å ha alt man trenger til å lage sushi. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8478419 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pittelillemeg Skrevet 12. oktober 2010 #3 Del Skrevet 12. oktober 2010 Jeg ville ikke brukt frossen fisk. Du bør bruke fersk fisk. Du kan jo prøve, men det er ikke sikkert det blir like godt. På Meny pleier de å ha alt man trenger til å lage sushi. Jeg har ikke Meny-butikk i nærheten av meg desverre. Men går det greit å bruke fisken mht. bakterier etc? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8478486 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 12. oktober 2010 #4 Del Skrevet 12. oktober 2010 Jeg har ikke Meny-butikk i nærheten av meg desverre. Men går det greit å bruke fisken mht. bakterier etc? Tja, dersom den var bakteriefri før det frøs, så er den nok det etter den tines, dersom den tines uten å utsettes for bakterier. F.eks i et kjøleskap over natten. Selv ville jeg ikke spist det, men jeg er litt kresen når det gjelder å spise fisk rå. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8478751 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 12. oktober 2010 #5 Del Skrevet 12. oktober 2010 (endret) Er ikke noe i veien for å bruke fryst fisk til sushi. Måten den håndteres på tilsier at den sannsynligvis er bunnfrossen på kortere tid enn salma-laksen skal være pakket. Fersk laks er sånn sett mer utsatt for forekomst av listeria, siden bakterien trives helt fint i kjøleskapstemperatur. Frysing dreper den ikke, men å fryse fisken kjapt etter at den er slaktet gjør at bakterien ikke formerer seg. Det verste som kan skje er at laksen har frysesmak, eller at smaken ikke er helt på topp. Fisken som sushi-restauranter bruker skal ha vært fryst før den tilberedes som sushi. Se her, under Health Risks: http://en.wikipedia.org/wiki/Sushi#Health_risks Norge følger vel stort sett EU. Endret 12. oktober 2010 av Zzyzx Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8478946 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pittelillemeg Skrevet 12. oktober 2010 #6 Del Skrevet 12. oktober 2010 Tja, dersom den var bakteriefri før det frøs, så er den nok det etter den tines, dersom den tines uten å utsettes for bakterier. F.eks i et kjøleskap over natten. Selv ville jeg ikke spist det, men jeg er litt kresen når det gjelder å spise fisk rå. Jeg er egentlig litt kresen selv, men det er sååå leeeeenge siden sist...! Fisken er vakumpakket da, og jeg lar den ligge i pakningen til jeg skal bruke den i morgen. Blir vel ikke utsatt for bakteriene i kjøleskapet om den er vakumpakket? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8479053 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pittelillemeg Skrevet 12. oktober 2010 #7 Del Skrevet 12. oktober 2010 Er ikke noe i veien for å bruke fryst fisk til sushi. Måten den håndteres på tilsier at den sannsynligvis er bunnfrossen på kortere tid enn salma-laksen skal være pakket. Fersk laks er sånn sett mer utsatt for forekomst av listeria, siden bakterien trives helt fint i kjøleskapstemperatur. Frysing dreper den ikke, men å fryse fisken kjapt etter at den er slaktet gjør at bakterien ikke formerer seg. Det verste som kan skje er at laksen har frysesmak, eller at smaken ikke er helt på topp. Fisken som sushi-restauranter bruker skal ha vært fryst før den tilberedes som sushi. Se her, under Health Risks: http://en.wikipedia.org/wiki/Sushi#Health_risks Norge følger vel stort sett EU. Men listeria er vel ikke så altfor vanlig, er det vel? Jeg vet ikke hvor lang tid det tok fra laksen var fersk til den ble fryst hos Coop, men regner jo med at de følger lover og regler for den slags? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8479062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 12. oktober 2010 #8 Del Skrevet 12. oktober 2010 Den fryses hos Findus eller noe slik, uansett skal den være produsert i henhold til reglene for sånt. Jeg prøvde å si at listeria er vanligere i fisk som ikke er fryst. Dessuten så ville jeg ikke brukt fisk fra fiskedisken til sushi, det er mange av disse butikkene som ikke behandler den ordentlig. http://oslopuls.aftenposten.no/shopping/article432412.ece Bruk fryst fisk, eller fisk som er pakket hos produsent (f.eks. salma). Ikke bruk fersk fisk fra fiskedisken til sushi. Det går helt fint å bruke den fryste fra coop, la den tine i kjøleskapet uten å åpne pakningen. Om den er halvtint når du skal bruke den så gjør ikke det så mye, den er enklere å skjære opp i passe biter da. Spesielt hvis du skal skjære den veldig tynt. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8479134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2010 #9 Del Skrevet 13. oktober 2010 Vanlig laksefilet fra frossendisken går helt fint, vi har laget sushi med det mange ganger. Før salma-laksen kom på markedet var det den foretrukne fisken hos oss (ofte bedre smak på den enn fersk laks kjøpt i spesialbutikker etc). Litt usikker på om jeg ville tint den i kjøleskap over natten, vi har tint de kort på kjøkkenbenken, skåret opp mens bitene fortsatt har vært noenlunde frosne - de oppskårede (oppskårne?) bitene tiner veldig raskt. Frosne kamskjell funker også til sushi Så vidt jeg vet kan du også bruke vanlig grøtris til å lage sushi, har ikke prøvd det selv, men så lenge risen er rundkornet så skal det gå. Litt usikker på koketid etc, men det er jo bare å prøve? Hadde vært gøy å høre hvordan det funket - sushirisen er jo uforholdsmessig dyr egentlig. Lykke til Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8479765 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pittelillemeg Skrevet 13. oktober 2010 #10 Del Skrevet 13. oktober 2010 Vanlig laksefilet fra frossendisken går helt fint, vi har laget sushi med det mange ganger. Før salma-laksen kom på markedet var det den foretrukne fisken hos oss (ofte bedre smak på den enn fersk laks kjøpt i spesialbutikker etc). Litt usikker på om jeg ville tint den i kjøleskap over natten, vi har tint de kort på kjøkkenbenken, skåret opp mens bitene fortsatt har vært noenlunde frosne - de oppskårede (oppskårne?) bitene tiner veldig raskt. Frosne kamskjell funker også til sushi Så vidt jeg vet kan du også bruke vanlig grøtris til å lage sushi, har ikke prøvd det selv, men så lenge risen er rundkornet så skal det gå. Litt usikker på koketid etc, men det er jo bare å prøve? Hadde vært gøy å høre hvordan det funket - sushirisen er jo uforholdsmessig dyr egentlig. Lykke til Tusen takk! Jeg skal si ifra hvordan det gikk Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8479964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 18. november 2010 #11 Del Skrevet 18. november 2010 *kupper tråd* Fikk plutselig grusomt lyst på sushi eller sashimi til middag i morgen. På restaurant er kamskjell en av favorittene mine, men har aldri laget av det hjemme før. Er det grei kvalitet på de frosne altså? ser for meg at de lett kan bli litt vasne... Noen tips til merker/butikker? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/516574-sushi/#findComment-8594345 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå