finkel Skrevet 27. september 2010 #1 Skrevet 27. september 2010 Hei! Jeg lurer på om det er noen som kan tipse meg om korrekt mengde vann og sitronsyre pr. kg solbær? Ønsker å lage råsaft av bærene jeg har i fryseren. Vet at sukker er en smakssak, men har noen en liten pekepinn på det tar jeg gjerne mot det også! Fant en oppskrift på råsaft av blåbær: (til 1 kg) 8 dl vann 25g sitronsyre Til 1 liter saft: ca 750g sukker Kan dette også brukes på solbær?
Twink Skrevet 28. september 2010 #3 Skrevet 28. september 2010 Har ikke laget selv, men i min safte/syltebok (arvet fra bestemor, ble brukt på husmorskole på 50 tallet) står det ihvertfall følgende: 1 kg bær 1/2 l kokt vann Til hver liter saft: 300-400 g sukker. Har brukt denne boken som basis for andre typer saft, og de har blitt bra ihvertfall.
finkel Skrevet 28. september 2010 Forfatter #4 Skrevet 28. september 2010 Tusen takk, Twink! Da blir det safting
Twink Skrevet 28. september 2010 #5 Skrevet 28. september 2010 Bare hyggelig! Du får rapportere resultatet, har planer om å lage solbærsaft neste år! I år har vi laget solbær og rips, det ble veldig bra.
finkel Skrevet 29. september 2010 Forfatter #6 Skrevet 29. september 2010 Da er safta i fryseren, og resultatet ble bra! Smakte meg frem og kom frem til 380 g per liter saft. Da var den akkurat søt nok uten å dekke over friskheten fra bærene. Takk for hjelpen!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå