Gå til innhold

Hvordan dampkoke grønnsaker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte å prøve meg på dampkokte grønnsaker i stedet for kokte neste gang. synes ofte de blir så vasne når jeg koker dem. men jeg har aldri gjort det før så jeg vet ikke hvordan jeg skal gå fram. Noen som kan gi meg en beskrivelse av hvordan det gjøres? :D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier å bruke en sil som passer oppi en av grytene mine. En cm vann i gryta, kok opp, ha grønnsakene i silen og ta de ut når de ser gode ut. :)

Skrevet

Jeg bruker en damprist, den passer i mange forskjellige gryter. Har litt vann i kjelen, setter i risten, koker opp vannet, og så legger jeg i grønnsakene og setter på lokket. Så er det bare å vente til de blir ferdige.

Skrevet

Eller - hvis du ikke har noen av delene, bare ta en lite kasserolle, ha 1 cm vann i bånn, stable grønnsakene litt i kryss og tvers oppå og legg på lokk. Funker best til grønnsaker som står litt opp, så til sukkererter bør du f.eks bruke rist.

Skrevet

Hvor lenge pleier dere å dampe de ulike grønnsakene? Tenkte å prøve meg på frossen blomkål og brokkolig....

Skrevet

Du må bare stikke en gaffel i og kjenne. Start med å kjenne etter når et par minutter har gått. Kortere tid for sukkererter/brekkbønner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...