Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Gjest Embla s
ja faktisk... så var den hvit. Og det var kanskje bra ettersom creme fraiche lager enklere flekker enn tomatpure.

:oops:

(Min sønn sier fremdeles... "mamma var sint på ovnen" og jeg skammer meg)

Tror trikset er å ikke legge på fyllet før leiven er lagt på steinplata. Men i dag skal jeg ha ei venninne på middag og hun er kjempeflink til å lage mat, så i evrste fall får jeg hyle "ta over du" og krype under bordet.

:ler: Nokk en grunn til å alltid lage hvit pizza :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

I dag blir det kylling kiev med hjemmelaget potetmos og diverse grønnsaker.

Og vaniljeis med varm sjokoladesaus til dessert (og nonstop og peanøtter på også *slurp*).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bøllefrøet

Si meg, arkana, hvordan lager man kylling kiev? Har lest om det en gang, og det hørtes så godt ut! Kan du legge inn en oppskrift?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Si meg' date=' arkana, hvordan lager man kylling kiev? Har lest om det en gang, og det hørtes så godt ut! Kan du legge inn en oppskrift?[/quote']

Ja, det er kjempegodt. Sprø på utsiden og saftig kylling inni og når du skjærer i den renner det ut herlig smeltet hvitløkssmør.

Jeg bruker ingen eksakte mål når jeg lager det, men det er ganske enkelt (bare litt grisete). Først lager du et hvitløkssmør (du kan jo evt bruke ferdiglaget) ved å røre smør/margarin mykt med masse presset hvitløk, hakket persille og/eller hakket gressløk. Du former hvitløkssmøret til avlange kuler (en til hver porsjon) og setter i kjøleskap til de har stivnet. Så banker du kyllingfiletene flate, legger på en kule hvitløkssmør på hver og pakker kyllingen rundt. Så finer du fram tre dype tallerkener. I den ene har du vispet egg, i den andre har du mel blandet med salt og pepper og i den tredje har du ferske loffsmuler (daggammel loff, skjær av skorpen, og kjør til smuler i hurtigmikser). Så dypper du kyllingpakkene først i mel, så i egg og til slutt i loffsmulene. Pakk smulene godt på, og legg så kyllingen i kjøleskap 15 minutter. Gjenta dyppingen og la hvile i kjøleskap 15 minutter til. Så bruner du kyllingen på alle sider før den etterstekes i ovn ved 190 grader i ca 30 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...