Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Igår lagde jeg fiskepinner med stekte poteter og grønnsaker.

Idag skal jeg og kamerat lage taco. Nam!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag blir det en "pannekakeform". Stekte pannekaker, har kjøtt inni og ost over, oppi en ildfast form - lavkarbostyle :jepp:

Oppskriften jeg brukte på pannekaker er:

"3 egg

3 ss splenda for søte og 1-2 ss for middagspannekaker med bacon til vil jeg si

1 dl fløte

2 ss smelta smør

2-3 ss alt ettersom soyaprotein kjøpte en som heter multipower ingen bismak og kun 0,2 gram karbohydrater per 100 gram..

Må stekes i smør"

Jeg doblet den da og brukte soyaprotein fra Ketolyse (det får du kjøpt på en del Meny-butikker blant annet).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget tomatsuppe med litt futt i.

Hvordan hjemmelager du tomatsuppe? Det slår meg at jeg aldri har laget tomatsuppe av annet enn pose. Tanken har aldri slått meg, men det må jeg jo gjøre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan hjemmelager du tomatsuppe? Det slår meg at jeg aldri har laget tomatsuppe av annet enn pose. Tanken har aldri slått meg, men det må jeg jo gjøre!

Denne liker jeg veldig godt. Det er egentlig ei lavkarbo-oppskrift, men vil du bruke f.eks pastaskruer i den, så bruk det.

Tomatsuppe Lavkarbo

(ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe)

50 g smør

2 fedd hvitløk

1/2 ts chilipepper

50 g vårløk/purre eller løk

1 boks grovhakka tomater, Landlord (har minst karber)

1 dl fløte

4 dl vann

1 ss sitronsaft

Salt, pepper

2 ts basilikum eller annet krydder etter smak

1 ts timian

Olivenolje etter smak ( jeg bruker ca 1dl)

Smelt smør, stek grovhakka hvitløk/vårløk til de er møre.

Ha i resten (unntatt olivenolje)

La koke 10 minutt.

Trekk kjelen av varmen, tilsett olivenoljen. Bruk så stavmikser til suppa er glatt. Da blandes olje og fettet inn i suppa og blir skjult

Serveres med egg, mini blomkålbuketter(som pasta) bacon, lavkarbo pølser…

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pastasalat med blåmuggost, cherrytomat, squash, paprika, ruccula, vårløk, solsikkekjerner og plenty av karbohydrater =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan hjemmelager du tomatsuppe? Det slår meg at jeg aldri har laget tomatsuppe av annet enn pose. Tanken har aldri slått meg, men det må jeg jo gjøre!

Min oppskrift ligner ganske mye på estrella sin, tok egentlig det meste på slump.

ca 300g(litt over en halv boks) hakkede tomater

ca 3 dl buljong (jeg brukte grønnsaksbuljong fordi det var det jeg hadde)

2 fedd hvitløk

litt vårløk

en stor gulrot i terninger

2 ts rød karripasta (smak til, blir fort for sterkt)

ca 1 ss eddik

litt fersk chili

Kokte det til gulrøttene var bra. Så smakte jeg til med litt pepper.

Jeg lagde en ganske liten porsjon, en burde nok lage større dersom flere skal spise den.

Jeg brukte ikke stavmikser men jeg liker at suppen ikke er helt glatt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har veldig lyst å lage gryterett fra bunnen av. Er ikke så veldig god på gryteretter, men elsker Toro sine gryterettposer. Problemet er at jeg hater å spise den type ferdigmat. Men finner ingen gode oppskrifter på nett :frown:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har veldig lyst å lage gryterett fra bunnen av. Er ikke så veldig god på gryteretter, men elsker Toro sine gryterettposer. Problemet er at jeg hater å spise den type ferdigmat. Men finner ingen gode oppskrifter på nett :frown:

http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=514527

Ta en titt i denne, så får du noen tips iallfall. Å lage gryterett er ikke vanskelig, det er det som er hele poenget med gryteretter.

I dag skal vi ha stekte småmakrellfileter med rømmesaus, agurksalat og kokte poteter.

Endret av Zzyzx
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=514527

Ta en titt i denne, så får du noen tips iallfall. Å lage gryterett er ikke vanskelig, det er det som er hele poenget med gryteretter.

Ja takk :) har skrevet i den tråden selv (ikke om gryteretter riktignok). Men jeg syns ingen av de gryterettene som er nevnt der ligner på noen av Toro sine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kraftig avsporing på vei, men hvorfor skal du ha det til å ligne på Toro sine? De gryterettene er ikke egentlig veldig gode. Spesielt ikke når man har vent seg til å bruke friske råvarer. For min del har det smaksmessig vært en vanesak å kutte ut posematen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kraftig avsporing på vei, men hvorfor skal du ha det til å ligne på Toro sine? De gryterettene er ikke egentlig veldig gode. Spesielt ikke når man har vent seg til å bruke friske råvarer. For min del har det smaksmessig vært en vanesak å kutte ut posematen.

Nei altså, jeg vil ikke at de skal smake helt likt Toro sine. Jeg elsker friske ingredienser og bruker omentrent bare det. Men, det fins så mange ulike typer gryteretter. Toro har en som heter Mexikansk gryte eller noe, og i den er det bl.a. ris, bønner og sånt. Jeg kunne gjerne tenkt meg å laget den fra bunnen av, men jeg vet ikke hvordan væske som jeg skal bruke for å få mexikansk smak. Hvordan smakstilsetning, om du skjønner :)

OT igjen: Samboer ønsket seg visst hjemmelaget fiskegrateng, så lager det i dag istedet jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i går ble det en utrolig god og veeeldig enkel løksuppe. I dag vet jeg ikke helt, muligens fårikålrester, men de frister ikke allverdens... Har mer lyst på tacosalat :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...