Flua Skrevet 6. oktober 2003 #1 Del Skrevet 6. oktober 2003 "Oppdaga" noe smart i går, som jeg måtte dele!! Noen har kanskje funnet det ut før...men, men! -Skulle ha fårikål i går,og siden høstsola var så fin, så måtte vi og ut på tur! -Rådyra var gode, så jeg fosskoka fårikålen i 15 min, skrudde av plata, var borte i nesten 3 timer, fårikålen var mør og fin!! -Koka den opp en gang til, mens poteten koka, etter en halvtime satt familien og bøtta innpå!! -Kjelen sto på plata, det ble vel noe ettervarme. Smart!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 6. oktober 2003 #2 Del Skrevet 6. oktober 2003 Kjøttet kan bli seigt av at du koker det. En bedre metode ville være å varme opp til "syde-punktet", la den stå slik en stund, også bare la den stå på ettervarmen mens dere var ute. Alternativt la plata stå på det laveste. Pleier å koke risengrynsgrøt på samme måten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. oktober 2003 #3 Del Skrevet 6. oktober 2003 Ikke for å være frekk, men "alle" vet at fårikål blir best når den blir "glemt" i et par tre timer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rachel Skrevet 6. oktober 2003 #4 Del Skrevet 6. oktober 2003 Vi lager fårikål på denne måten: Første dag, legger kjøtt og kål lagvis, med pepper, i høy 10-liters gryte. (Litt smør i bunnen.) Koker opp vann på vannkoker og heller over, samtidig som plata blir skrudd på fullt. Lar den koke 1 1/2 time. Skur av varmen og lar den avkjøle seg på plata. Så setter vi gryta, med lokk på, ut på terrassen. Der står den over natta og godgjør seg i kulda. Andre dag: Koker i 3 kvarter- 1 time- og vips! Mør og deilig fårikål som løsner fra benet og smelter på tunga! Serveres med kokte poteter. Tredje og fjerde dag: Spiser rester... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 6. oktober 2003 #5 Del Skrevet 6. oktober 2003 Fårikål er snaddermat. Holder på å varme opp restene fra i går, gleder meg til middag i dag :D ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 6. oktober 2003 #6 Del Skrevet 6. oktober 2003 Hm. Jeg tror nesten jeg må ta en runde til med fårikål i høst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 6. oktober 2003 #7 Del Skrevet 6. oktober 2003 Hm. Jeg tror nesten jeg må ta en runde til med fårikål i høst. Har hatt to runder allerede, og det blir fler :D !! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå