Safira Skrevet 11. september 2010 #1 Skrevet 11. september 2010 Hvor lenge holde skyr (og eventuelt yoghurt) seg i romtemperatur? Jeg tenker selvfølgelig på uåpnede begre. Jeg pleier å ha med meg for å spise i løpet av dagen, og da går det noen ganger 8-10 timer før jeg spiser den. Kan den ha blitt dårlig da? Og er det dumt hvis det går enda lengre tid?
Mermaid Blues Skrevet 11. september 2010 #2 Skrevet 11. september 2010 Skýr burde nok tåle det, men jeg er litt usikker på hvordan den norskproduserte oppfører seg kontra ekte islandsk skýr. Uansett - jeg har hatt med meg skýr på jobb mange ganger, og da har den ligget i veska ihvertfall en 4-6 timer før den har blitt spist, smaker fortsatt toppers (Og nerdefakta: det uttales "skir" med tydelig k (ikke noe skj-lyd) og ikke "skyr" som de sier i reklamen... ) 1
Safira Skrevet 12. september 2010 Forfatter #3 Skrevet 12. september 2010 Ok, da satser jeg på at den holder seg en del timer utenfor kjøleskapet. Jeg har alltid sagt "skyr" (uten skj-lyden), får prøve å si "skir" i stedet 1
Ringdal Skrevet 12. september 2010 #4 Skrevet 12. september 2010 Hei, jeg er oppvokst med skyr og mener at den ikke skal oppbevares utenfor kjøleskap. Den får fort en kjedelig ekstra smak hvis du gjør det. Den bør oppbevares i kjøleskap. Siden vi snakker om skyr... slik den selges i butikker i Norge, gjør den ikke den rett jeg mener den har når servert slik jeg oppvokst med den. Men her har vi en nydelig oppskrift til skyrterta; 1 boks skyr 2,5 dl kremfløte 2 dl sukker 1 pk havrekjeks 2 tsk kanel smeltet smør (så mye du ønsker) Blåbærsyltetøy Kvern kjeksen i plastpose slik den blir i meget små biter, bland inn kanel og smør og trykk altsammen ned i kakeform. Bland deretter vispet krem, sukker og skyr sammen og sett ovenpå. Smør til slutt blåbærsultetøy ovenpå herligheten og oppbevar i kjøleskap til du skal servere denne. Kjapt og godt. 1
Ringdal Skrevet 12. september 2010 #5 Skrevet 12. september 2010 Obs.. men sånn det er sagt... så blir skyr ikke farlig av å vente utenfor kjøleskap i noen timer.. bare får verre smak...
Safira Skrevet 13. september 2010 Forfatter #6 Skrevet 13. september 2010 Ok Den oppskriften må prøves en gang, takk!
LindaTHaNs Skrevet 3. august 2013 #7 Skrevet 3. august 2013 Snakker man om holdbarhet til maten er dårlig og ikke kan spises, eller til den får forringet smak og konsistens? Generelt bør yoghurt og andre surmelksprodukter oppbevares så kjølig som mulig uten at det fryser. Smaken blir bedre og holdbarheten lengre. MEN! Før man hadde kjøleskap, var det å syrne melken en konserveringsmetode i seg selv! Det er ikke noe i veien for at yoghurt kan lagres noen dager i åpnet påkning i romtemperatur. I lukket pakning kanskje til og med i uker (dog, anbefales ikke!) Du ser når den blir grønn! I kjøleskap kan yoghurt holde seg i mange måneder over datostemplingen, men visse frukttilsetninger holder seg kortere (f.eks jordbær). Bruk sunn fornuft kobinert med sansene: se, lukt og smak!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå