Gå til innhold

Biff o.l.


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt på å lage meg en real biffmiddag i morgen. :) Men er litt usikker på hva jeg kan ha ved "siden av".

Noen tips? Hva kan jeg bruke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Gjest Mayamor

Hadde biff middag på søndag:

* ytrefilet

* bakt potet

* bernaisesaus

* gratinert tomat (siste 10 min med bakepotetene)

* brokkoli

* stekte løk/paprika/fersk champignon

* stekte ut pannen med champignon, rødvin og fløte til en stuing

Høres ut som masse arbeid, men er ikke det... :wink:

Fikk lyst på biff igjen nå...

Mayamor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Soppstuing med pesto er kjempegodt!

Stek sopp, ha i litt fløte eller creme fraiche og la det koke inn til passe konsistens (kan evt. jevnes med litt maizena-jevner), smak til med salt, pepper og pest.

Superenkelt og en veldig god variant på klassisk soppstuing /-saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

smørdampede maiskorn er også kjeeeeeempegodt til biff :D

Bearnaise eller rødvinssaus er et must.

Åssen lages smørdampede maiskorn. JEG ELSKER MAIS!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åssen lages smørdampede maiskorn. JEG ELSKER MAIS!

Fryktelig enkelt - smelt en god klatt smør (eller margarin) i en kjele, ha i en boks hermetiske maiskorn, og la det surre i noen minutter, til maisen er gjennomvarm. Smaker HERLIG!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

HJEMMELAGET bernaisesaus er et must. Utrolig enkelt å lage og SÅ mye bedre enn posevarianten!

Råstekte poteter er godt og litt mindre mektig enn fløtgratinerte. (rå poteter i skiver,bruk ostehøvel, stekes i panne med hvitløk og gjerne frike urter). En god salat hører med. Evt. stekt sopp eller smørdampet mais som tidl. nevnt. Mmmm, nå ble jeg SULTEN!!!!! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Hjemmelaget bernaise.

100 gr. meierismør smeltes i liten gryte.

Hell i 1.5 dl. kremfløte.

Trekk gryta fra varmen og visp i tre eggeplommer som du på forhånd har vispet veldig lett sammen med feks. en gaffel.

Ha i 2 ss bernaiseessens (liten flaske i dagligvaren) og 1 ss sitronsaft.

Ha tilslutt i 2 ts. tørket estragon. Visp lett sammen.

Fyll glovarmt vann fra springen oppi en litt større gryte og sett gryta med sausen oppi vannbadet. La dette stå og godgjøre seg på laveste varme (130grader) i ca. en halvtime. Vips så er bernaisen ferdig. Utrolig enkelt og veldig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stekt sopp er som nevnt et must, men jeg MÅ ha stekt tomat også. Lettest å steke cherry-tomater, evt en halv vanlig tomat med snittflaten ned. Fort gjort ved siden av biffen. Nam :lol: !!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ekte bernaise lages som varm majones.

Du trenger.

To sjalottløk

1-2 dl estragoneddik

frisk eller tørket estragon

2 eggeplommer

200-300 g klaret smør

Finhakk eller riv to sjalottløk.

Surr dette i en panne med litt estragoneddik ca 1 dl og gjerne frisk estragon.

Smelt smøret

Varm en panne overvannbad.

Pass på at bunnen ikke er borti vannet.

Ha opp to eggeplommer og visp som en gal, gjerne med mikser.

Visp inn en del av eddikblandingen og begynn og spe litt etter litt med det klarete smøret.

Sausen vil nå tykne. Nå kan du smake den til med salt og pepper evt litt mer eddik og estragon.

Sausen skla være varm men ikke koke.

Hvis den skiller seg begynn på nytt med en ny eggeplomme og spe med den skilte sausen mens du visper kraftig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...