Gå til innhold

Hvorfor skal fårikål serveres på varme tallerkner?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Hei!

Alle fårikål oppskriftene jeg har lest sier at det skal serveres på VARME tallerkner.

Hvorfor er det så viktig?

Skrevet

Er vel for at maten ikke skal bli så fort kald.......men gjør nå aldri d selv da.....

Skrevet

Er det ikke slik det "skal" gjøres med all mat da? (Unntatt kald laks.. :lol: )

Har aldri gjort det selv da.

Skrevet

Det er vel spesielt litt fet mat (som fårikål) som skal serveres på varme tallerkener, slik at ikke fettet i maten skal stivne og bli særdeles uappetittelig.

Skrevet

Maten stivner jo ikke helt med en gang da. Jeg har faktisk aldri opplevd at fettet i fårikålen (og sausen) stivner mens man spiser selv om man bruker kalde tallerkner.

Skrevet
Maten stivner jo ikke helt med en gang da. Jeg har faktisk aldri opplevd at fettet i fårikålen (og sausen) stivner mens man spiser selv om man bruker kalde tallerkner.

Hvis noen har misforstått og satt tallerknene i fryser'n istedet kanskej... :o :o :o

Skrevet

Det er forskjell på fett og fett; mettet og umettet fett. Fårefett stivner fort. Og er uappettelig, ja!

Olivenolje, som er rent fett, stivner ikke på samme måte, det er mye umettede fettsyrer i. Det er ikke så viktg å holde slikt fett varmt og fristende.

Skrevet

Hvis jeg skal ha middagsselskap serverer jeg alltid maten på varme tallerkner.

Mae

Skrevet
Hvis jeg skal ha middagsselskap serverer jeg alltid maten på varme tallerkner.

Mae

Hvordan varmer du dem?

Skrevet

Hvordan varmer du dem?

I kokende vann, men du kan også varme dem i ovn bare de tåler det.

Mae

Skrevet

Hvis noen har misforstått og satt tallerknene i fryser'n istedet kanskej... :o :o :o

:ler:

Skrevet

Hvis noen har misforstått og satt tallerknene i fryser'n istedet kanskej... :o :o :o

Martiniglassene skal i frysen.

Mae

Skrevet

I kokende vann, men du kan også varme dem i ovn bare de tåler det.

Mae

Ok. Takk for tips. Dette må prøves.

Gjest Zalomine
Skrevet

Mamma serverer alltid pinnekjøtt åp varme talelrkner, av samme grunn. Fårefett blir fort stivt. Maten hentes opp bare litt av gangen, oppbevares under lokk, og serveres på varme fat (fra ovnen, eller ett fra oppvaskmaskina, mine foreldre har et juleservise som tåler det)

Virker naturlig at også fårikål skal serveres slik (men det har jeg vel strengt tatt aldri spist, så der har jeg ingen erfaring)

Gjest sexysadie
Skrevet
Hvis jeg skal ha middagsselskap serverer jeg alltid maten på varme tallerkner.  

Mae

Riktig; slik skal d gjøres

Skrevet

Beste måten å varme talerkner på er å passe på at oppvaskmaskinen er ferdig rett før man skal bruke talerknene, da er de akkurat passe varme :) Dersom man bruker et fint festservise som er sjelden i bruk kan det jo være greit å kjøre et skylleprogram slik at en får vekk eventuelt støv.

Ellers fungerer selvfølelig varmt vann glimrende, men man får også kjøpt egne talerkenvarmere til hjemmebruk (minre variant av det som brukes på restauranter.

Skrevet

Mange oppvaskmaskiner har et tørkeprogram som egner seg ypperlig til å varme tallerkner. Sett tallerknene i maskinen som om du skulle vaske opp og sett på tørkeprogrammet. Etter ca. 6 min. er de perfekt varmet. Så lenge de tåler oppvaskmaskin (Og det gjør jo det meste i våre dager...) er ikke dette noe problem.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...