Ma03 Skrevet 8. august 2010 #1 Skrevet 8. august 2010 Neste søndag får jeg middagsgjester og tenkte å prøve meg på å lage tapas, men jeg har lite peiling og en dårlig fantasi! Har dere gode forslag og gjerne oppskrift til hva som er vanlig og ha/er godt på et tapasbord?
Tempus Fugit Skrevet 8. august 2010 #2 Skrevet 8. august 2010 Gå til matprat.no og skriv inn "tapas" i søkefeltet, der finner du mange oppskrifter. Hva som er vanlig å servere kan være så mangt, men ofte er det jo: - Foccacia (må være med) - Marinerte blåskjell - Melon og Spekeskinke - Spanske kjøttboller m/tomatsaus - Quesedillas m/kylling - Innbakt Scampi - Quiche - Tomat og mozarella salat - Bacon dadler - Fisk i saus - Kyllingvinger (spicy) - Grønn salat - Fetaost med forskjellige oljer - Dipp (salsa, avacado, hommus, Aioli) - Reker/krabbe og listen kunne sikkert vært mye lenger... Hvor mye du skal lage er vel opp til deg selv, men jeg pleier å tenke cirka en rett per person når en kommer over 6 personer (opp til 10).
Ma03 Skrevet 8. august 2010 Forfatter #3 Skrevet 8. august 2010 Gå til matprat.no og skriv inn "tapas" i søkefeltet, der finner du mange oppskrifter. Hva som er vanlig å servere kan være så mangt, men ofte er det jo: - Foccacia (må være med) - Marinerte blåskjell - Melon og Spekeskinke - Spanske kjøttboller m/tomatsaus - Quesedillas m/kylling - Innbakt Scampi - Quiche - Tomat og mozarella salat - Bacon dadler - Fisk i saus - Kyllingvinger (spicy) - Grønn salat - Fetaost med forskjellige oljer - Dipp (salsa, avacado, hommus, Aioli) - Reker/krabbe og listen kunne sikkert vært mye lenger... Hvor mye du skal lage er vel opp til deg selv, men jeg pleier å tenke cirka en rett per person når en kommer over 6 personer (opp til 10). Tusen takk for mange gode tips!! Kjenner jeg blir sulten
Gjest navnelapp Skrevet 8. august 2010 #4 Skrevet 8. august 2010 Her er nokre forslag og oppskrifter: http://altgodt.wordpress.com/?s=tapas
dreamer8 Skrevet 12. august 2010 #5 Skrevet 12. august 2010 aioli er veldig godt til tapas. og asparges med spekeskinke rundt, men ta og søk litt rundt så får du nok mange ideer
Mermaid Blues Skrevet 13. august 2010 #6 Skrevet 13. august 2010 Mitt standard "tapasbord": - Manchego+soltørket tomat - Brie/camembert og druer - Valgfri blåmuggost med fikensyltetøy - Kalkunboller i søt chilisaus - Fajitasruller med røkelaks og kremost og kremost, spekeskinke og mango - Saltbakte poteter (bruker feks amadinepotet, baker dem i ovn med olje, urter og maldonsalt) - Focaccia - Stangselleri, gulrot, miniplommetomat og agurk til dipping med aïoli - Kyllingvinger - Løkringer - Scampi, gjerne innbakt - Grillet asparges rullet i fenalår - Et raust utvalg oliven og fetaost - Minipizza med forskjellig topping Fikk også et kult tips til "tapasdessert" - fritert banan med pannekakerøre som tempura og smeltet sjokolade oppå. Høres spenstig ut, men har ikke fått tid til å teste det ennå.
AnonymBruker Skrevet 13. august 2010 #7 Skrevet 13. august 2010 hva søren er innbakt scampi? er det scampi fritti dere mener?
Mermaid Blues Skrevet 15. august 2010 #8 Skrevet 15. august 2010 hva søren er innbakt scampi? er det scampi fritti dere mener? Oisann, der skrev jeg innlegg klokka null på morgenen igjen...jeg mente fritert ja. (Hvor i alle dager fikk jeg innbakt fra?? :klø: )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå