Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Neste søndag får jeg middagsgjester og tenkte å prøve meg på å lage tapas, men jeg har lite peiling og en dårlig fantasi! Har dere gode forslag og gjerne oppskrift til hva som er vanlig og ha/er godt på et tapasbord? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Gå til matprat.no og skriv inn "tapas" i søkefeltet, der finner du mange oppskrifter. Hva som er vanlig å servere kan være så mangt, men ofte er det jo:

- Foccacia (må være med)

- Marinerte blåskjell

- Melon og Spekeskinke

- Spanske kjøttboller m/tomatsaus

- Quesedillas m/kylling

- Innbakt Scampi

- Quiche

- Tomat og mozarella salat

- Bacon dadler

- Fisk i saus

- Kyllingvinger (spicy)

- Grønn salat

- Fetaost med forskjellige oljer

- Dipp (salsa, avacado, hommus, Aioli)

- Reker/krabbe

og listen kunne sikkert vært mye lenger...

Hvor mye du skal lage er vel opp til deg selv, men jeg pleier å tenke cirka en rett per person når en kommer over 6 personer (opp til 10).

Skrevet

Gå til matprat.no og skriv inn "tapas" i søkefeltet, der finner du mange oppskrifter. Hva som er vanlig å servere kan være så mangt, men ofte er det jo:

- Foccacia (må være med)

- Marinerte blåskjell

- Melon og Spekeskinke

- Spanske kjøttboller m/tomatsaus

- Quesedillas m/kylling

- Innbakt Scampi

- Quiche

- Tomat og mozarella salat

- Bacon dadler

- Fisk i saus

- Kyllingvinger (spicy)

- Grønn salat

- Fetaost med forskjellige oljer

- Dipp (salsa, avacado, hommus, Aioli)

- Reker/krabbe

og listen kunne sikkert vært mye lenger...

Hvor mye du skal lage er vel opp til deg selv, men jeg pleier å tenke cirka en rett per person når en kommer over 6 personer (opp til 10).

Tusen takk for mange gode tips!! Kjenner jeg blir sulten :)

Skrevet

aioli er veldig godt til tapas.

og asparges med spekeskinke rundt, men ta og søk litt rundt så får du nok mange ideer ;)

Skrevet

Mitt standard "tapasbord":

- Manchego+soltørket tomat

- Brie/camembert og druer

- Valgfri blåmuggost med fikensyltetøy

- Kalkunboller i søt chilisaus

- Fajitasruller med røkelaks og kremost og kremost, spekeskinke og mango

- Saltbakte poteter (bruker feks amadinepotet, baker dem i ovn med olje, urter og maldonsalt)

- Focaccia

- Stangselleri, gulrot, miniplommetomat og agurk til dipping med aïoli

- Kyllingvinger

- Løkringer

- Scampi, gjerne innbakt

- Grillet asparges rullet i fenalår

- Et raust utvalg oliven og fetaost

- Minipizza med forskjellig topping

Fikk også et kult tips til "tapasdessert" - fritert banan med pannekakerøre som tempura og smeltet sjokolade oppå. Høres spenstig ut, men har ikke fått tid til å teste det ennå.

Skrevet

hva søren er innbakt scampi? er det scampi fritti dere mener?

Skrevet

hva søren er innbakt scampi? er det scampi fritti dere mener?

Oisann, der skrev jeg innlegg klokka null på morgenen igjen...jeg mente fritert ja. (Hvor i alle dager fikk jeg innbakt fra?? :klø: )

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...