Gå til innhold

Pai


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

jeg elsker pai med skinke, men får ikke til å lage den selv :kjefte:

Verken bunnen, eller eggestanden blir bra... Blir sånn luftig og rar liksom...

Noen som har en lett og god oppskrift? :skravle:

Skrevet

Har denne lagret på dataen, stjålet fra nettet ett steds. Husk at eggestanden SKAL være luftig da! Denne oppskrifta blir iallfall alltid perfekt til meg :popcorn:

Ingredienser

Bunn:

150gr. margarin

200gr. hvetemel

2ss. vann

Fyll:

150gr. skinke

hakk opp ca.10cm. purreløk

250gr. revet Norvegia, eller Jarlsberg ost

4egg

2 ½ dl. melk

½ ts. salt

½ ts. pepper

Paiform: 24cm. i diameter

Tilberedning

I stekeovnen: 200 gr. I ca.15 min. ( forsteking av bunn ). 175 grader i 35 minutter ( m/fyll ).

Ha kald margarin og hvetemel i foodprocessoren, kjør maskinen ca. 15 sekunder, tilsett vannet og kjør maskinen til deigen samles til en ball, ( det går veldig raskt ).

( Dersom du ikke har foodprocessor kan deigen lages slik:

Smuldre margarin og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. )

Trykk deigen ut i paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen.

Hakk skinke og purreløk. Legg det i bunnen av paiskallet, dryss på litt av den revne osten. Visp lett sammen egg, melk og krydder, og hell blandingen i formen. Dryss på resten av den revne osten. Stek paien og server den varm.

AnonymBruker
Skrevet

da skal det prøves i morgen, takk :)

synes paien er best når eggestanden ikke er luftig :sukk: :gjeiper:

Skrevet

Hvis den blir for luftig pisker du kanskje for mye? Jeg pleier å piske lett med gaffel eller liknende, og det pleier å gå bra iallfall :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...