Gå til innhold

Pizzabunn med lite karbohydrater?


Anbefalte innlegg

Gjest Kokeshi
Skrevet

Er det mulig å lage pizzabunn med lite karbohydrater? Vil en grovere bunn være bedre? :klø:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Alle bakst produkter inneholder en del karbohydrater. Da mel er en av ingrediensene.

Gjest Kokeshi
Skrevet

Det vet jeg. Spørsmålet var om det var mulig å lage den med mindre karbohydrater?

Skrevet

En grovere bunn vil i hvertfall inneholde en større andel trege karbohydrater, men det hjelper ikke hvis det er lavkarbo du er ute etter. Har du prøvd å google etter oppskrifter på lavkarbo-pizzabunn?

Skrevet

Jeg ser ingen mulighet da mel er en av hovedingrediensene.

siktet hvete melk 66g karbs

sammalt grov hvete 55g karbs

siktet rug mel 66g karbs

Kanskje lage en ekstremt tynn bunn?

Gjest Kokeshi
Skrevet

Trege karbohydrater er bedre en ingenting. Ja, har googlet, men får helst opp frossenpizza fra fedon og andre obskøne forslag ;)

Hvilken type mel er best?

Gjest Kokeshi
Skrevet

Jeg ser ingen mulighet da mel er en av hovedingrediensene.

siktet hvete melk 66g karbs

sammalt grov hvete 55g karbs

siktet rug mel 66g karbs

Kanskje lage en ekstremt tynn bunn?

Takk :)

Ja tynn må den bli.

Skrevet

Trege karbohydrater er bedre en ingenting. Ja, har googlet, men får helst opp frossenpizza fra fedon og andre obskøne forslag ;)

Hvilken type mel er best?

Ja det er mulig - skal vi se:

Lavkarbo sprø pizzabunn

2 egg

1 ss fløte

½ ts bakepulver

½ cup ( 1cup=2.25dl) revet ost

litt salt

1 ss olje

2 ss bakemiks

Rør sammen, spre ut på bakepapir og stek i ca 10 min på 225 grader, eller til bunnen blir sprø og brun.

Gjest Kokeshi
Skrevet

Ja det er mulig - skal vi se:

Lavkarbo sprø pizzabunn

2 egg

1 ss fløte

½ ts bakepulver

½ cup ( 1cup=2.25dl) revet ost

litt salt

1 ss olje

2 ss bakemiks

Rør sammen, spre ut på bakepapir og stek i ca 10 min på 225 grader, eller til bunnen blir sprø og brun.

Supert! Hva er bakemiks?

Skrevet

Sjekk ut lavkarbo.no, og forumet der.. Der har de flere gode oppskrifter..

Skrevet

Sjekk ut lavkarbo.no, og forumet der.. Der har de flere gode oppskrifter..

Jepp - masse varianter der

Skrevet

Jeg googlet "lavkarbo pizza", og fikk opp en haug med oppskrifter fra blogger, forum osv. :)

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Jeg ser ingen mulighet da mel er en av hovedingrediensene.

siktet hvete melk 66g karbs

sammalt grov hvete 55g karbs

siktet rug mel 66g karbs

Kanskje lage en ekstremt tynn bunn?

Mel er en av hovedingrediensene i tradisjonell pizza, ja. Men det er jo ikke dermed sagt at det ikke finnes andre måter å lage pizzabunn på! Pizzabunn med lite karbs og null mel er fullt mulig.

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Jeg ser ingen mulighet da mel er en av hovedingrediensene.

siktet hvete melk 66g karbs

sammalt grov hvete 55g karbs

siktet rug mel 66g karbs

Kanskje lage en ekstremt tynn bunn?

Mel er en av hovedingrediensene i tradisjonell pizza, ja. Men det er jo ikke dermed sagt at det ikke finnes andre måter å lage pizzabunn på! Pizzabunn med lite karbs og null mel er fullt mulig.

Gjest Kokeshi
Skrevet

Nå er jeg ekstremt vanskelig jeg vet, men jeg synes lavkarbo.no virker mer som et forum for de som holder på med ketolysekuren, ikke så mye for oss andre dødelige :)

Takk for alle tips :)

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Nå er jeg ekstremt vanskelig jeg vet, men jeg synes lavkarbo.no virker mer som et forum for de som holder på med ketolysekuren, ikke så mye for oss andre dødelige :)

Takk for alle tips :)

Du tar feil. :) Det er folk fra alle mulige lavkarboretninger der, og det store flertallet av oppskriftene er faktisk ikke videre ketolysevennlige. Til det inneholder de, tro det eller ei, litt for mye karbohydrater! Ketolyse er rimelig "ekstremt".

Skrevet

Jeg pleier å lage hjemmelaget brød og hjemmelaget pizzabunn av mandelmel.

Pizzabunn:

Mandelmel

Salt

Egg

Litt vann

Kan bruke bakepulver som hevemiddel, men det glemmer jeg ofte.

Gni deigen flat utover et bakepapir med en skje, rund eller firkantet(ønsket form). :)

Den må forsteke ca.10 min, til deigen ikke er klissete lenger.

Deretter legger du på ønsket fyll, og ettersteker den til fyllet er godt nok stekt.

Dette varierer sånn, med prøv med 10 min, hvis ikke må den stå i 15 min eller 20 min.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...