Janec Skrevet 19. juli 2010 #1 Skrevet 19. juli 2010 Jeg har vært på harrytur til sverige og kjøpt med meg bl.a ett andebryst på nesten 1 kg. Hvordan tilbereder jeg den? Hva har man til av sauser og tilbehør? takker noe veldig for tips og anbefalinger
Champagne Skrevet 19. juli 2010 #2 Skrevet 19. juli 2010 Sikker på at det ikke er to andebryst som ligger inntil hverandre? Jeg kjøpte nemlig ett kilo, og trodde det var ett bryst, men så var det to med skinnet mot hverandre. Slik gjør du: Tin dem, snitt ruter i skinnet, og gni inn med salt og pepper. La ligge litt, evnt til romteperert. Varm panne, trenger ikke ha noe i, det er MYE fett i et andebryst. Sjekk at panna er ordentlig varm. Svi brystet med skinnet ned til skinnet er sprøtt og fettet bobler. Jeg pleier å helle ut fett underveis så ikke brystet blir helt kokt (ta vare på fettet, er godt i saus). Svi raskt på andre siden. Stek med skinnet opp i ovnen til 50 grader i kjøttet. Jo nærmere tempen i ovnen er 50 grader, jo mørere og mer saftig vil kjøttet bli, men det tar laaang tid. La hvile i en ti minutters tid.
Champagne Skrevet 19. juli 2010 #3 Skrevet 19. juli 2010 Tilbehør: alt mulig egentlig. Epler stekt i fettet fra andebrystet, kan legges i ovnen sammen med brystet etter de er møre for å holde varmen. Puré av pepperrot og sellerirot, er kjempegodt! Smak til med salt, pepper, smør og fløte.
Janec Skrevet 19. juli 2010 Forfatter #4 Skrevet 19. juli 2010 Tusen takk Champagne så jeg skal steke de på 50 grader? Du vet ikke ca hvor lenge? Det tar nok en stund det ja. Men jeg får prøve det da:-) Kan jeg ha fløtesaus med kraften av kjøttet til og poteter til eller blir det helt feil? Noen sier appelsin saus er godt til, men det tror jeg ikke vil falle i smak her.
Zzyzx Skrevet 20. juli 2010 #5 Skrevet 20. juli 2010 Jeg synes at and trenger noe søtt og syrlig til, sist lagde jeg søtpotetmos med vanilje, i tillegg til rødløkskompott med balsamico.
jomfrua Skrevet 20. juli 2010 #6 Skrevet 20. juli 2010 Aspargesbønner kan være godt til and. Nei, du skal ikke steke på 50 grader - du skal steke til kjøttet holder 50 grader.
Champagne Skrevet 20. juli 2010 #7 Skrevet 20. juli 2010 Aspargesbønner kan være godt til and. Nei, du skal ikke steke på 50 grader - du skal steke til kjøttet holder 50 grader. Jo- steker du på 50 grader tar det laaaaang tid, men du får det beste resultatet. Har gjort det selv Husker ikke hvor lang tid, men mange timer.
jomfrua Skrevet 20. juli 2010 #8 Skrevet 20. juli 2010 Ok. Mitt alternativ er 200 grader i ca 20 minutter
Champagne Skrevet 20. juli 2010 #9 Skrevet 20. juli 2010 Jeg synes 200 er litt mye, risikerer at kjøttet blir tørt? Om du steker på 100 grader er dette fortsatt lite, og kjøttet holder seg fint.
jomfrua Skrevet 20. juli 2010 #10 Skrevet 20. juli 2010 Tja, du får prøve.......eller finne en oppskrift på nettet. Vi har spist mye and - og jeg har også bare stekt dem litt lenge i stekepannen (først fres og så svak varme). Litt utålmodig når jeg lager mat
jomfrua Skrevet 20. juli 2010 #11 Skrevet 20. juli 2010 Men hvis du skal ha gjester på middag så er det ett veldig godt alternativ å steke dem i ovnen etter fresing i panne. Fresing kan du gjøre tidligere og ovnen når gjestene har kommet.
Janec Skrevet 20. juli 2010 Forfatter #12 Skrevet 20. juli 2010 (endret) tusen takk alle sammen Jeg får prøve å steike anda når folket har kommet. men har dere oppskrift til en god saus å anbefale? Endret 20. juli 2010 av Janec
Gjest AnonymBruker Skrevet 20. juli 2010 #13 Skrevet 20. juli 2010 tusen takk alle sammen Jeg får prøve å steike anda når folket har kommet. men har dere oppskrift til en god saus å anbefale? http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Duck-with-Blackberry-Sauce-1265 Jeg ruter ellers skinnet, steker på skinnsiden i varm panne i ca. 4-5 min, på kjøttsiden i 2-3 min og i ovnen ved 180 g i 8-10 min. Ellers vil jeg fraråde deg å prøve å lage fløtesaus til and - den er alt for fet til det. Og du får ikke noen sjy å ha som utgangspunkt for en slik saus heller ved bare å steke andebryst, du får bare en god del andefett, som flere har påpekt. Du trenger syre og sødme i en saus til and, ikke mer fett.
Gjest navnelapp Skrevet 20. juli 2010 #14 Skrevet 20. juli 2010 Eg har lagd andebryst med bjørnebærsaus, det vart knallgodt. Sjekk ut oppskrifta her: http://altgodt.wordpress.com/2009/12/28/festmenyen-2/
Gjest AnonymBruker Skrevet 20. juli 2010 #15 Skrevet 20. juli 2010 Jeg har også laget bjørnebærsaus til and, som sagt i innlegget rett før.
Janec Skrevet 20. juli 2010 Forfatter #16 Skrevet 20. juli 2010 da lager jeg bjørnebærsaus. hørtes godt ut
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå