Gå til innhold

Pizzabunn for amerikansk pizza


Kristy_

Anbefalte innlegg

Når jeg lager pizza er det av amerikansk type, ikke italiensk.

Normalt bruker jeg denne bunnen:

7.5 dl mel

2.5 dl vann

pose tørrgjør

litt olivenolje

Oppå dette har jeg oftest en tomatblanding av en boks hakkete tomater og en liten boks tomatpuré, og så paprika, løk, kjøttdeig, mais og det jeg finner :-)

Hele greia stekes på plate midt i ovnen.

Ofte blir det veldig mye væske som frigjøres og ligger langs kanten, så da blir bunnen helt vassen. Eller det skjer motsatt, at bunnen blir helt tørr.

Hva må jeg gjøre for å få mer "Peppes-style"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Lykkeliky

Her er min oppskrift på god pizzabunn:

9 dl. hvetemel

3 dl. lunkent vann

1 pk. fersk gjær

1/2 ts. salt

3 ss olje

Den blir alltid perfekt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror problemet er at det er for mye væske i fyllet. La tomatene renne av i sil før du lager sausen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvd å steke bunnen noen minutter alene før du setter på fyllet? Eller som noen over her sier, ha mindre væske i fyllet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Ha tomatane og tomatpureen i ei gryte og kok det litt før du har det på pizzaen, slik at væska fordampar. Då blir fyllet "fastare", og pizzaen blir ikkje så våt. smak til med oregano, salt, sukker og peppar før du har det på pizzaen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...