seventeen Skrevet 15. juli 2010 #1 Skrevet 15. juli 2010 Som sagt flytter jeg til USA om 3 uker, og jeg vil veldig gjerne få noen gode tips om hva som er typisk norsk mat. Skal bo hos en vertsfamilie, og tenkte at det ville vært spennende for dem om jeg kunne laget noe norsk mat. Det første jeg tenker på som norsk mat er brunost og risengrynsgrøt, men trenger gjerne flere tips! Takk.
Capricorn Skrevet 15. juli 2010 #2 Skrevet 15. juli 2010 Melkesjokolade, twist, kvikklunsj, knekkebrød, brunost, rømmegrøt, fenalår.
Xtra_lilje Skrevet 15. juli 2010 #3 Skrevet 15. juli 2010 Makrell i tomat Den er alltid en vinner. Om det er så erkenorsk, er jeg litt usikker på. Svele, raspeball, akevitt.
Gjest lolita___ Skrevet 15. juli 2010 #4 Skrevet 15. juli 2010 Poteter og laks kan du jo lage til dem typisk norsk og godt:)
Gjest padawan Skrevet 15. juli 2010 #5 Skrevet 15. juli 2010 på denne videoen ser du hva en amerikaner synes om norsk mat. en jeg kjenner har sendt fyren vanlig, norsk pålegg og han gir diverse tilbakemdlinger på hva han synes om aroma, konsistens, smak og lignende. det er tidlvis litt morsomt å se på.
Xtra_lilje Skrevet 15. juli 2010 #6 Skrevet 15. juli 2010 haha! herlig video Lomper og lefser nevnes, det er jo en god ide
O'hara Skrevet 15. juli 2010 #7 Skrevet 15. juli 2010 Salt lakris er ikke vanlig Ellers så er jeg enig med de andre her angående hva som er "norsk".
Xtra_lilje Skrevet 15. juli 2010 #8 Skrevet 15. juli 2010 Sild i ymse former, som tomatsild og sursild.
waco Skrevet 15. juli 2010 #9 Skrevet 15. juli 2010 Melkesjokolade, twist, kvikklunsj, knekkebrød, brunost, rømmegrøt, fenalår. trodde twist var en amerikansk sjokolade jeg?
Capricorn Skrevet 15. juli 2010 #10 Skrevet 15. juli 2010 trodde twist var en amerikansk sjokolade jeg? Er det? Trodde Freia var først ute med den på 60-tallet, men er ikke sikker.
O'hara Skrevet 15. juli 2010 #11 Skrevet 15. juli 2010 Ifølge Wikipedia ble Twist laget i Norge i 1957 for første gang. Men mulig waco blander siden de nå eies av Kraft Foods som er et amerikansk firma?
Capricorn Skrevet 15. juli 2010 #12 Skrevet 15. juli 2010 (endret) Ifølge Wikipedia ble Twist laget i Norge i 1957 for første gang. Men mulig waco blander siden de nå eies av Kraft Foods som er et amerikansk firma? Freia ble ikke kjøpt opp før i 1993. Jeg mener å huske å ha sett Twist på en liste over norske varer. Jeg har heller aldri sett Twist når jeg har vært i USA. Min amerikanske familie spør også etter Twist når de er på besøk i Norge. Endret 15. juli 2010 av capricorn74
Sweetpea25 Skrevet 15. juli 2010 #13 Skrevet 15. juli 2010 Kjøttkaker med brunsaus, melkesjokolade og brunost?
PecanPie Skrevet 15. juli 2010 #14 Skrevet 15. juli 2010 (endret) Jeg og ei venninne arrangerte "Norwegian Night" for de vi leide hos da vi bodde i USA. Vi lagde fiskekaker, kjøttkaker, "lefse" (ta dette i så fall med deg hjemmefra, det nærmeste vi kom var tortilla-lefser) med geitost og røkt laks, serverte sursilt og noen "pletter" med kaviar og rømme på. Til dessert serverte vi sveler med brunost og smør og sukker til og tilslørte bondepiker. Melkesjokolade falt veldig i smak, det samme gjorde fylte påskeegg (de lilla). Dundersalt og rustne spiker derimot derimot gav mange grimaser og "ugh! It's salt!" rundt bordet Skal du bo i nærheten av en butikk med godt utvalg er det mulig å finne gode ingredienser der. I "min" matbutikk hadde de brunost og flatbrød stående i hylla, og en stund hadde de også Snøfrisk! Edit: Skal du lage ordentlig kjøttkakesaus ville jeg tatt med pose, evt. sukkerkulør hjemmefra. Endret 15. juli 2010 av PecanPie
Gjest AnonymBruker Skrevet 15. juli 2010 #15 Skrevet 15. juli 2010 Freia ble ikke kjøpt opp før i 1993. Jeg mener å huske å ha sett Twist på en liste over norske varer. Jeg har heller aldri sett Twist når jeg har vært i USA. Min amerikanske familie spør også etter Twist når de er på besøk i Norge. Kanskje noen blander litt og tenker på Twix? Den stang-sjokoladen? Den har de i alle slagt sære varianter i USA, men Twist har jeg, som du, aldri sett i USA:)
Capricorn Skrevet 15. juli 2010 #16 Skrevet 15. juli 2010 Kanskje noen blander litt og tenker på Twix? Den stang-sjokoladen? Den har de i alle slagt sære varianter i USA, men Twist har jeg, som du, aldri sett i USA:) Heter ikke Twix Raider i USA?
Gjest AnonymBruker Skrevet 15. juli 2010 #17 Skrevet 15. juli 2010 Min kanadiske "familie" ble vanvittig imponert når jeg lagde pannekaker from scratch. Deres idé om "fra bunnen av" var å blande pannekakemix med vann..
waco Skrevet 15. juli 2010 #18 Skrevet 15. juli 2010 Dere har jo selvfølgelig helt rett, jeg blander med twix som heter raiders i usa, eller er det het raiders i norge også. Daim heter jo dime i usa, og spiller på pengeenheten dime som betyr 10 cent.
Norbertine Skrevet 15. juli 2010 #19 Skrevet 15. juli 2010 Tørket reinsdyrkjøtt, spekepølse. Amerikanere blir gjerne litt sjokkert av at man spiser reinsdyr, siden de først og fremst forbinder det med Rudolph og nissen.
hjertesukka Skrevet 15. juli 2010 #20 Skrevet 15. juli 2010 Da vi reiste til USA for noen år siden, ble vi stoppet i tollen fordi vi hadde spekemat med oss. Ikke store mengder heller, bare til å kose oss med på rommet. Skjønner ikke at dere får med dere alle disse matvarene?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå