Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. Jeg hst litt rundt at kesam kan erstatte rømme og smør og samt fløte i en del bakevarer. Kan kesam feks erstatte smør i julekaker og andre kjekser som havrekjeks osv? Men kesam kan vel ikke erstatte fløte viss fløten skal piskes til krem? Eller kan noe erstattes?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tviler på at den egner seg i julekaker og slikt, konsistensen er jo rømmeaktig. Men skal ikke si det for sikkert. De kan ihvertfall ikke piskes til krem, og rømmesaus egner den seg ikke til, det prøvde jeg... :gjeiper: Bruker den ofte istedenfor rømme når rømmen brukes som den er, f.eks. på taco, i wraps, "rømmeklatt", dressinger, etc.

Kesam er egentlig en ost vel?

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Kesam kan ikke kokes eller piskes. Det er enkelt sagt en rømme som ikke tåler koking.

Min erfaring er at kesam er fin til å erstatte ca halvparten av smøret i paibunn, muffins og so on. Det blir litt mer "kladdete", så i julebakst tviler jeg på det blir noe særlig.

Det er en ferskost :)

Gjest navnelapp
Skrevet

Julebakst må bakast med smør eller hard margarin, elles blir den mislykka. Der finst nokre oppskrifter som kan brukast, i farta kjem eg ikkje på kva slags, men type "brownies"-variantar kan muligens lagast med andre feittypar. Men å eksperimentere med dette på eiga hand ville eg ikkje gjort. leit etter oppskrifter.

Skrevet

Kesam kan ikke kokes eller piskes. Det er enkelt sagt en rømme som ikke tåler koking.

Min erfaring er at kesam er fin til å erstatte ca halvparten av smøret i paibunn, muffins og so on. Det blir litt mer "kladdete", så i julebakst tviler jeg på det blir noe særlig.

Det er en ferskost :)

Rømme tåler heller ikke koking. Til det bruker man creme fraiche.

Selv bruker jeg kesam til å lage dipp med.

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Rømme tåler heller ikke koking. Til det bruker man creme fraiche.

Selv bruker jeg kesam til å lage dipp med.

Ok, seterrømme tåler i det minste oppvarming. Kesam bare skiller seg og blir.. ekkel.

Skrevet

Tusen takk for svar:) det hjalp veldig.. blir ikke noe kesam i kjeks med andre ord:)

Skrevet

Julebakst må bakast med smør eller hard margarin, elles blir den mislykka. Der finst nokre oppskrifter som kan brukast, i farta kjem eg ikkje på kva slags, men type "brownies"-variantar kan muligens lagast med andre feittypar. Men å eksperimentere med dette på eiga hand ville eg ikkje gjort. leit etter oppskrifter.

Eg har laga brownies med kesam i, det var veldig vellykka!

Skrevet

Dersom du kjøper vanilje-kesam kan den brukes der du ellers ville brukt vaniljesaus. Som på bær og puddinger. Ikkje like søtt som vaniljesaus, men godt likevel:)

Gjest WendyClear
Skrevet

Dersom det er en magrere erstatning du er ute etter ville jeg anbefalt soya-/havrefløte :)

Gjest navnelapp
Skrevet

Dette er svar i hytt og ver. Spørsmålet var om ho kunne bytte ut smør med kesam i kakeoppskrifter. Å lage serinakaker med havrefløte vil eg ikkje anbefale. Leit i så fall etter kakeoppskrifter med kesam.

Gjest WendyClear
Skrevet

Nå tenkte jeg på å bytte ut steder der fløte brukes, siden fløten kan kokes (noe ikke kesamen kan)... Der rømme brukes ville jeg brukt nøytral soyayoghurt, har hørt at det funker bra, men aldri prøvd.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...