Heart7086 Skrevet 12. juli 2010 #1 Del Skrevet 12. juli 2010 Nå begynner bryllupet å nærme seg, og vi tenkte å steke elgsteken nå denne uka. Vi har ca 18 kg som skal stekes, fordelt på 3-4 steker. Forresten, er 18 kg til 45 stk veldig mye? Tenker at det som blir overflødig elter vi til neste dag, og spiser da. Vi tenkte å langsteke stekene, la de bli kalde, hive de i fryseren en liten stund, for så å ta de opp å dele de i skiver. Etterpå legger vi dem i alu.folie på et brett og fryser de til den store dagen, hvor de blir tatt opp og varmet. Høres dette enkelt å greit ut? Eller vil kjøttet miste noe av mørheten av å blir tatt opp av fryser etter en liten stund? (Det blir jo lagt så raskt som mulig ned igjen, men) Håper på at noen som kan komme med tips eller råd, hvorvidt dette er "OK eller ikke" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dark Star Skrevet 12. juli 2010 #2 Del Skrevet 12. juli 2010 18 kg til 45 stk er i alle fall rikelig. Vanlig mengdeberegning er 200 g. pr. pers. Jeg ville ikke ha stekt steken, og så hatt de i fryseren. Ferdig stekt kjøtt får lett en kjip konsistens og smak av opphold i fryseren. For best mulig smak ville heller ha stekt de ep par dager før de skal serveres, lagdt de kaldt, og skjært de dagen før. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå