Gå til innhold

etterlyser nigella-oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg hadde en oppskrift på en sjokoladekake Nigella laget i vinter/vår (norsk tv). Den stekes i to former, delene legges på hverandre, glasuren er lys og kremete sjokolade. Dessverre mistet jeg denne oppskriften i flytterot. Er det noen som har den??!!!

loolaa

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du finner den ikke på www.nrk.no sne matsider da?

Skrevet

Er det sjokoladekake med rømme du mener??

har den i kokeboka..men oppskrifta er for lang til at jeg gidder å legge den ut hvis det ikke er den...hehe...latskapen lenge leve

Skrevet

Tro om det kan være denne du mener:

(fra "Smak av sommer", Nigella Lawson)

Blond mokkabløtkake:

225 g hvetemel

1 ts bakepulver

225 g mykt, usaltet smør, pluss litt til å smøre formene med

225 g sukker

4 ts espresso pulverkaffe

4 store egg

4 ss helmelk

Glasur:

250 g hvit sjokolade

90 g mykt, usaltet smør

3 dl creme fraiche

250 g melis, siktet

Lag glasuren først og la den avkjøles. Smelt sjokolade og smør og la det bli litt avkjølt, tilsett creme fraiche, visp inn melisen. Avkjøl.

Kaken:

Sett ovnen på 180 grader og smør og strø to runde former (20 cm) Bland mel, smør, sukker, kaffe og egg i en matprosessor. Tilsett melk til røren er så tynn at den kan helles.

Hell kakerøren i de smurte formene, stek i ca. 25 minutter.

La dem stå i formen i 10 minutter før du hvelver dem og lar dem ligge på risten til de er helt kalde.

Fyll og pynt kaken med glasuren. La den evt. stå i kjøleskapet 10 minutter før oppskjæring.

Håper dette var riktig kake!

Lykke til!

Skrevet

Takker for svar! NRK legger ikke ut Nigellas oppskrifter lenger, har ikke rettighetene el. noe

Nilma: det kan se riktig ut, tror jeg rett og slett må bake det for å finne det ut :D

loolaa

Skrevet

Det var ikke den :(

Sender deg en PM, Leya

loolaa

Skrevet

Skal legge den ut bare jeg får tid...senere i kveld tenker jeg...går det greit?

Skrevet

ok..her we go.....

Sjokoladekake med rømme

Til kake:

400 g hvetemel

250 g lyst, brunt sukker

100 g lyst muscovadosukker (eller du tar bare 350 g lyst, brunt sukker)

50 g kakaopulver av beste kvalitet

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

3 egg

1 1/2 dl rømme

1 ss vaniljeekstrakt

175 g usaltet smør, smeltet og avkjølt

1 11/4 dl maisolje

3 dl kaldt vann

Til glasur

175 g mørk sjokolade, min. 70 % kakaoinnhold

250 g usaltet smør, mykt

275 g melis, siktet

1 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du

Sett stekovnen på 180 grader C. Pensle bunnen av 2 ca 20 cm springformer med litt smør og kle dem med bakepapir.

Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt sammen i en annen bolle eller en vid mugge. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og kjør smeltet smør og maisolje til det akkurat er blandet, (Du vil trenge en stor bolle til dette hvis du bruker håndmikser, bollen til kjøkkenmaskinen er stor nok.) og pisk så inn vannet.

Tilsett alle de tørre ingrediensene på én gang og bland godt på lav hastighet. Tilsett eggeblandingen, kjør videre til alt er godt blandet og hell røren i de smurte formene. ( du kan gjøre dette for hånd!!!)

Stek kakene i 50-55 min eller til kakepinnen kommer ut uten deig.

Sett kakene til avkjøling i formene på en rist i 15 min og hvelv den så ut på risten for å avkjøles helt.

Glasur:

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, 2-3 min på middels effekt skulle holde, eller i en bolle over småkokende vann og la den avkjøles litt.

Visp smøret i en annen bolle til det er mykt og kremet8 bruk gjerne kjøøkenmaskinen her!), tilsett siktet melis og pisk videre til blandingen er lett og luftig.( det er viktig å sikte...)Tilsett så forsikitg vanilje og sjokolade og miks det til blandingen er galtt og blank.

Del kaken i to lag og legg 1/4 av glasuren mellom lagene. Fordel resten av glasuren på topp og sider, smør godt utover med en plastspatel eller palettkniv.

Til 10 personer, eller en med kjærlighetssorg.

Skrevet

*sikle*

tror jeg må bake i helgen!

Til 10 personer, eller en med kjærlighetssorg

:ler: dette er helt klart den beste delen av oppskriften!!!

*Lisa*

Skrevet

JAAA! Den oppskriften ser rett ut! Takk takk takk :D

loolaa

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...