Gjest sunshine-t Skrevet 25. september 2003 #1 Skrevet 25. september 2003 skal jo være i smult. det vet jeg. men hvor lenge skal de koke? og kan jeg bare legge de oppi og la de flyte liksom? jeg har aldri laget sånne før...
Væren Skrevet 25. september 2003 #2 Skrevet 25. september 2003 Du legger dem i kokende smult, og så er det viktig at du står og følger godt med. Husk å ha lokk i nærheten hvis du bruker gryte. Har du smultkoker, er det jo litt enklere. Du kan jo prøvesteke et par boller, og finne ut hvor lenge de bør ligge? Se på fargen, de skal være pent gyllenbrune. Snu dem og la dem steke/koke på begge sider, ta dem opp og vend dem i sukker. Men det visste du vel... Jeg har pleid å få dem kjempefine og perfekt stekt inni, så jeg tror ikke det skal være noen stor heksekunst! Og nå kom jeg plutselig på at det er altfor lenge siden jeg har laget berlinerboller. Gurimalla, det er nyyydelig! Lykke til!
Gjest sunshine-t Skrevet 25. september 2003 #3 Skrevet 25. september 2003 får man kjøpt smult overalt, holdt jeg på å si? feks. på mega?
Væren Skrevet 25. september 2003 #4 Skrevet 25. september 2003 Ja, det skal ikke være noe problem! Det pleier å stå der hvor margarin og smør befinner seg, bare spør i butikken hvis du er i tvil. Husker ikke hva jeg brukte selv, for det er så lenge siden! Hvis du har frityrgryte, kan du kanskje bruke vanlig olje? Men dette er jeg ikke sikker på... Kanskje noen som vet?
Gjest sunshine-t Skrevet 25. september 2003 #5 Skrevet 25. september 2003 vi har ikke frityrgryte, så da må jeg nok gå til innkjøp av smult. skal høre med betjeningen i morgen. takk væren!! :blunke:
Væren Skrevet 26. september 2003 #7 Skrevet 26. september 2003 Vi regner selvfølgelig med smaksprøver, ja, sunshine-t... Ha en fin helg med berlinerboller! Klem fra
Gjest sunshine-t Skrevet 29. september 2003 #8 Skrevet 29. september 2003 jeg har ikke fått laget de enda da.. for jeg glemte og spørre på butikken.... hehe!! skulle opp ens ærend for smulten, og kom hjem med alt annet men jeg lover når jeg får laget de, så skal det bli smaksprøver til alle som vil ha! :D
Væren Skrevet 29. september 2003 #9 Skrevet 29. september 2003 jeg har ikke fått laget de enda da.. for jeg glemte og spørre på butikken.... hehe!! skulle opp ens ærend for smulten' date=' og kom hjem med alt annet [/quote'] HAHA!!! Det kunne ha vært meg! Går inn for å kjøpe en eller to ting, og kommer ut med 4 bæreposer med mat - men ikke det jeg EGENTLIG skulle ha... *altzheimer light* Gleder oss til smaksprøver, sunshine-t!
Nala Skrevet 29. september 2003 #10 Skrevet 29. september 2003 Jeg pleier å ha en oppkuttet potet lett tilgjengelig. Mamma påstår at man skal slenge disse potetbåtene oppi om det skulle gå galt, før man slenger lokket på liksom. Har aldri fått bruk for potetene, men det kan jo være at de blir kjekke å ha en eller annen gang - God forbid... Gleder meg til smaksprøver, ja
Gjest sunshine-t Skrevet 29. september 2003 #11 Skrevet 29. september 2003 godt med noen gode råd, Nala! takker og bukker!! skal se på et køpesenter i morgen om jeg får tak i smult
Fakse Skrevet 30. september 2003 #12 Skrevet 30. september 2003 Bare et lite tips. Ikke kast smulten etter at du er ferdig å steke. Bruk den i stede til fuglemat. Litt smelta smult, havregryn, noen brødsmuler og litt solsikkefrø blir glimrende vintermat for de søte små. Mamma pleier å fylle i melkekartonger, stifte i gjen øverst (med en hyssing som håndtak innenfor stiftene, slik at kartonen kan henges opp) og skjære "vinduer" på siden av kartongen som fuglene kan sitte i og spise.
Gjest Mae Skrevet 30. september 2003 #13 Skrevet 30. september 2003 Smult heter vanligvis "Flott Matfett" og står ved siden av smør/margarin i butikken. Mae
Gjest sunshine-t Skrevet 3. oktober 2003 #14 Skrevet 3. oktober 2003 det finnes i de fleste butikkjeder? feks mega?
Pusekatt Skrevet 3. oktober 2003 #15 Skrevet 3. oktober 2003 det finnes i de fleste butikkjeder? feks mega? Yes. Mens vi er inne på berlinerboller (nam!); er det noen som har en god oppskrift å dele?
Gjest sunshine-t Skrevet 3. oktober 2003 #16 Skrevet 3. oktober 2003 ja det hadde vært bra... tror jeg har en liggendes.. skal leite litt!
Gjest sunshine-t Skrevet 3. oktober 2003 #17 Skrevet 3. oktober 2003 BERLINERBOLLER ca 20-25stk[/b] 250g hvetemel 1ts sukker 1knivsodd salt 1 1/4 dl melk 1 egg 60 g smør 45g gjær bringebærsyltetøy e.l. Det tørre siktes, tilsettes lunken melk og smør. Det utrørte gjæren og eggene som er vispet sammen, eltes godt sammen. Deigen taes på bordet og kjevles ut til en tykk leiv og stikkes ut med ett ølglass. To og to rundinger legges sammen med litt syltetøy i midten. Limes i kantene med vispet eggehvite. Legges på melet platet og stå 20 min til heving. Kokes i smult. Overdrysses i melis/ sukker. God fornøyelse!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå