Gjest gjest1 Skrevet 25. september 2003 #1 Del Skrevet 25. september 2003 i helga, og i den anledning er jeg bedt om å ta med min hjemmelagede hvitløksmajones. Og vil her dele oppskriften med dere. Jeg beregner en eggeplomme pr person. Til to. 2 eggeplommer 1 knvs salt pepper etter smak 1-2 ss sitronsaft eller estragoneddik 5-7% ca 2 dl nøytral matolje(soya, jordnøtt, mais) presset hvitløk ca 2 fedd hakket dill eller estragon. Begynn med å piske eggeplommene med salt og pepper. Ha i sitronsaften, og visp godt. Spe med olje litt etter litt mens vispen går for fullt. Eggeplommeme og oljen vil da tykne og spe til ønsket mengde. Bland til slutt i hvitløken og urtene, smak evt til med litt mer salt, pepper og sitronsaft. Og sett kjørlig til trekking en stund før servering. Best resultat får du hvis oljen og eggene har samme temperatur. Men har du en god miksmaster(kjør på fullt hele tiden), går det fint å lage majones selv om eggene kommer rett fra kjølesakpet. Hvis majonesen mot all formodning skiller seg, kan du prøve å redde den ved å vispe inn litt iskaldt vann. Hvis ikke det går, må du begynne på nytt med en ny eggeplomme, og vispe inn den skilte majonesen litt etter litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mayamor Skrevet 25. september 2003 #2 Del Skrevet 25. september 2003 *Slurp* det er såååå godt med hvitløksmajones... Takker og bukker...:rosasmil: Mayamor Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 25. september 2003 #3 Del Skrevet 25. september 2003 Og med estragon i, er det som bernaisesaus på krabben eller rekene. Det er bare min ultimate favoritt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå