Gå til innhold

Kake for lang frakt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg trenger forslag til en kake jeg kan lage og ta med i bilen. Kjøreturen tar ca 8 timer og det er en del svinger og humpete vei, så den må tåle en støyt. Altså ikke kremkake.

Har tenkt på Verdens beste(Kvæfjordkake) men da må jeg lage vaniljekremen der jeg kommer, og det er en hytte uten mixmaster.

Jeg har en slik plastikkform med lokk og hank, så den saken er grei. Må også gå et stykke gjennom myr og skog med denne kaken.

Selvfølgelig kan jeg lage en slik enkel langpannekake, men hadde helst tenkt en rund en - som ser litt festlig ut.

Forslag, dere kakekyndige?

Gjest Elfrida
Skrevet

Hvis det er kvæfjordkake du egentlig har lyst til å servere, kan du vel lage vaniljekremen på forhånd og ta den med i en egen beholder, så kan du montere kaka når du kommer fram.

Skrevet

Hvis det er kvæfjordkake du egentlig har lyst til å servere, kan du vel lage vaniljekremen på forhånd og ta den med i en egen beholder, så kan du montere kaka når du kommer fram.

Behøver ikke være Kvæfjordkake. Men i så fall så lurer jeg på hvordan vaniljekremen tåler den lange kjøreturen? Gjør kanskje ikke noe om den er litt rennende?

Ellers tenkte jeg også på en rund sjokoladekake, som jeg kan pynte oppå når jeg kommer fram.

Skrevet

En rund sjokoladekake med smørkrem inni, så kan du ha på glasur og pynt når du er fremme?

Skrevet

Hva med ostekake? Den smaker i tillegg bedre om du lager den dagen før servering :)

Hvis du lar den være i springformen burde den klare bilturen uten problemer.

Skrevet

Eplekake?

da kan du servere krem ,vaniljekrem eller iskrem om du ønsker ved siden

Skrevet

Sukk\terte bør være en vinner. Sett den i en kakeseke, og en vil holde seg veldig godt.

Du kan fryse den på forhånd hvis det er meldt varmt vær, men ellers kan du pakke ulltepper og isposer rundt den.

Skrevet

Denne banankaka

Den er utrolig god. Blir super-saftig og veldig robust. Jeg bruker å kutte ut sjokoladen inni, og bruker litt kaffe i sjokoladetoppingen. Den ser kanskje ikke så fancy ut, men det går jo an å pynte den litt ekstra.

Skrevet

Takk for fine forslag!

Er i tenkeboksen enda, og har ikke bestemt meg. Det viser seg at jeg også må lage denne kaka 3-4 dager på forhånd.(av praktiske årsaker m.m.)

Så det er rett før jeg kutter ut hele kaka, men vet at det vil bli satt veldig stor pris på om jeg kommer med kake til hyttefesten.

Så jeg må ha en kake som blir bedre og bedre. :)

Gjest Spinell
Skrevet

Et alternativ siden du må bake kaken i god tid er å lage en kake som kan fryses, og tine den i bilen mens du kjører til hytta. Etter åtte timer i en bil er den nok opptint. Jeg foreslår gulrotkake. Den kan bakes i god tid og fryses uten glasur, og glasuren kan lages på hytta bare du tar med en pakke melis, margarin og philadelphiaost i en kjølebag. Gulrotkaker holder seg som regel fine og saftige, og er noe mange liker.

Skrevet

. Gulrotkaker holder seg som regel fine og saftige, og er noe mange liker.

Godt forslag.

Gjest AnonymBruker
Skrevet

skulle til å si gulrotkake her ja:) den blir fantastisk god på 2. og 3. dagen.

men; ostekremen hadde jeg laget på stedet, og lagt smør/ost i liten kjølepose siden bilen kan bli i varmeste laget.

går jo fint an å svippe innom en butikk på veien rett før du må inn i skauen:)

eller er jo brownies veldig gode i tint format sålenge de er klissete. da slipper du å tenke på noe som helst ifht temperatur i bil.

  • 4 uker senere...
Skrevet (endret)

Hvis noen lurer på hvordan det gikk, så kan jeg fortelle at jeg valgte en gulrotkake med blant annet 6 egg, valnøtter, rosiner og olje i. Denne:

http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9521

Denne bakte jeg på tirsdagen og den stod og humpet på golvet i bilen hele onsdagen. Men det gikk fint med den greie formen jeg kjøpte på Europris. Med håndtak og lokk.

Og så kjøpte jeg inn ingredienser til kremen/glasuren der jeg var. Dobbel dose. Jeg brukte altså ikke kremen som står i oppskriften.

2 beger Philadelphia ost naturell, 2 dl creme fraiche, 450 gr melis, vaniljesukker og limesaft fra 2 stk lime. Passet på at den ikke ble for rennende.

Raspet også limeskall oppi kremen, og pyntet med valnøtter og limeskall på toppen.

Dette ble en stor suksess og kaka smakte slett ikke av at den var bakt 5 dager før vi spiste den. :)

Endret av hjertesukka
Gjest navnelapp
Skrevet (endret)

Så bra! :klappe:

Endret av Alt godt

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...