Sasha Sasha Skrevet 17. juni 2010 #1 Skrevet 17. juni 2010 Leste litt om fiber for et par år siden. Jeg forsto det slik at rå grønnskaer inneholdt mere fiber enn kokte. Nettsidene jeg leste på var kanskje ikke så nøye utvalgt for jeg forsto det også slik at fiberene ble ødelagt om en kvernet det opp til mel. Eksempel: noen er veldig ivrige og kverner/maler helt opp grov naturris. Vil fiberene bli ødelagt da??
Angelfalls Skrevet 19. juni 2010 #2 Skrevet 19. juni 2010 (endret) Leste litt om fiber for et par år siden. Jeg forsto det slik at rå grønnskaer inneholdt mere fiber enn kokte. Nettsidene jeg leste på var kanskje ikke så nøye utvalgt for jeg forsto det også slik at fiberene ble ødelagt om en kvernet det opp til mel. Eksempel: noen er veldig ivrige og kverner/maler helt opp grov naturris. Vil fiberene bli ødelagt da?? Jeg skal prøve å tenke logisk uten egentlig å helt sikkert vite at det stemmer, men jeg vet at fibrene i kokte grønsaker blir mindre, pga man endrer konsistensen. Og den har mindre liggetid i maten og fortere passerer til tarmene. Når det gjelder maling av grov naturris tviler jeg på at fiberet i det blir berørt for tarmen sin del i hvertfall, MEN jeg kan tenke meg at den glykemiske indeksen vil øke. At risen ligger mindre tid i magen og karboen fortere blir tatt opp og øke blodsukkeret. Så hele nytteverdien til naturris, grov, tror jeg nok er best om man ikke kværner den. :-) Endret 19. juni 2010 av Angelfalls
Sasha Sasha Skrevet 27. juni 2010 Forfatter #3 Skrevet 27. juni 2010 Jeg skal prøve å tenke logisk uten egentlig å helt sikkert vite at det stemmer, men jeg vet at fibrene i kokte grønsaker blir mindre, pga man endrer konsistensen. Og den har mindre liggetid i maten og fortere passerer til tarmene. Når det gjelder maling av grov naturris tviler jeg på at fiberet i det blir berørt for tarmen sin del i hvertfall, MEN jeg kan tenke meg at den glykemiske indeksen vil øke. At risen ligger mindre tid i magen og karboen fortere blir tatt opp og øke blodsukkeret. Så hele nytteverdien til naturris, grov, tror jeg nok er best om man ikke kværner den. Hm men om en kverner maler opp eksempel naturris vil en få mye nytte av fiberene da? (Lurer veldig på alt om fiber fordi jeg har fått matallergi mot nesten all mat og sliter med og få i meg nok fiber)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå