Blåmor Skrevet 11. juni 2010 #1 Del Skrevet 11. juni 2010 Kan jeg som gravid spise laksecarpaccio? Hører litt ulikt om rå fisk. Noen sier at man kan spise sushi, så lenge man holder seg unna de med rå tunfisk, andre sier at man ikke skal spise i det hele tatt. Skal i 40-årslag i kveld, og ser at en av de mulige menyene inneholder laksecarpaccio. Vertskapet vet ikke at jeg er gravid... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Concertina Skrevet 11. juni 2010 #2 Del Skrevet 11. juni 2010 Ja det kan du spise så lenge det er oppdrettslaks eller fryst tidligere (sannsynligheten for at det er laget av fersk villaks er vel minimal...). Matportalen sier i de offisielle rådene fra myndighetene dette: Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen du finner i hovedrådene til gravide. Dette bør du unngå: * Rakfisk (bakterier). * Hvalkjøtt og selkjøtt (fremmedstoffer). * Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer). * Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer). * Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer). * Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel Svolværpostei og Lofotpostei (fremmedstoffer). * Brunmat i krabbe og hummer, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåmor Skrevet 11. juni 2010 Forfatter #3 Del Skrevet 11. juni 2010 Tusen takk for raskt svar, Concertina Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå