Ana Skrevet 22. september 2003 #1 Skrevet 22. september 2003 Hei! Er det noen som kan hjelpe meg med oppskrifter på noen gode gryteretter?
@lfa Skrevet 22. september 2003 #2 Skrevet 22. september 2003 Vet ikke helt om det kan kalles gryterett, men jeg synes blant annet denne er god: 600 g benfritt storfekjøtt (bog eller høyrygg) smør 1 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 150 g bacon 2 løk 1 gulrot 1/2 flaske rødvin 1 ss tomatpurè 2 hvitløkbåter 1/2 ts timian 1 laurbærblad 200 g sjampinjonger en dæsj sausjevner til brun saus (eventuelt hvetemel utrørt i kaldt vann) Skjær kjøtt i terninger (ikke for små). Brun kjøttet i små porsjoner ved sterk varme. Ha over i en gryte. Kok ut pannen mellom hver bruning (og tøm det opp i gryta sammen med kjøttet). Tilsett salt og pepper. Skjær bacon i strimler og brun dem. Tilsett renset løk skåret i båter (jeg lager tynne båter). Brun til løken er gyllen. Ha over i gryten. Gulrot renses og skjæres i skiver. Tilsettes i gryten sammen med rødvin, tomatpurè, hakket hvitløk, timian og laurbærblad. La det hele småkoke til kjøttet er mørt (ca en time). Sjampinjongene renses, brunes og tilsettes i gryten. Tilsett hvetemel rørt ut i litt vann eller sausjevner til brun saus. La det hele trekke i ca. 15-20 minutter.
koldbruna Skrevet 25. september 2003 #3 Skrevet 25. september 2003 KYLLING GRYTE 460 gram kyllingfilet 200 gram grovhakket skogsopp 1 rød paprika, strimles 1 gul paprika, strimles ½ dl soyasaus ½ dl olivenolje 1 ts cayennepepper (spansk pepper) 3 fedd hvitløk 2 beger creme fraiche. Kyllingen skjæres i biter. Olje og soyasaus blandes i en skål med knust hvitløk og cayennepepper. Tilsett kyllingen og bland godt. Settes til marinering i kjøleskap i 3 timer. Gjerne lenger om kraftigere smak ønskes. Bruk en stor panne og stek kyllingen på middels varme med marinaden i ca. 6 minutter. Tilsett soppen og fortsett stekingen til soppen blir mør. Tilsett Creme Fraiche og rør det lett inn og la blandingen småkoke i ytterligere 2 minutter. Tilsett paprika rett før servering, for å beholde sprøheten. Serveres gjerne med: * Ovnstekte poteter eller ris *Loff *Salat koldbruna
Ana Skrevet 1. oktober 2003 Forfatter #4 Skrevet 1. oktober 2003 Takk for tips, de skal prøves en dag! Er det ingen andre som har oppskrifter på gryteretter?
starie Skrevet 1. oktober 2003 #5 Skrevet 1. oktober 2003 Denne er enkel og kjempegod. Jeg slenger bare oppi så mye jeg vil ha av hver ting. Biffkjøtt i strimler Paprika i forskjellige farger i strimler Squash Aubergin Evt. Purre. Fløtesaus på pose Skysaus på pose Jeg bruner kjøttet og grønnsakene og blander med sausen (bruker mindre væske enn det står på posten) og lar det koke litt. Godt med både ris og poteter, en god salat og brød.
Gjest Liten Skrevet 1. oktober 2003 #6 Skrevet 1. oktober 2003 Chilli con carne er jo sjefen over alle gryteretter! Har ingen ordentlig oppskrift, men slik går det til når jeg lager min chilli: En halv kilo karbonadedeig (evt kjøttdeig) og to grovhakkede kyllingfileter stekes i olje sammen med en finhakket kinesisk hvitløk (den lille uten fedd) og to grovhakkede løk. Tilsett 4 bokser hakkede tomater, hvite bløtlagte bønner, en boks mais, 3-4 hakkede paprika (gul, oransje, grønn), 2 store røde chilli og 2-3 små sterke chilli, et par ts spisskummen og paprikapulver, smak til med salt. Jeg brukte tørkede bønner som jeg bløtla, men ikke kokte på forhånd og lot det koke i rundt halvannen time fra jeg begynte til jeg tok det av plata. Bruker du hermetiske eller forkokte bønner kan du redusere koketiden noe, men en times tid bør chillien få. og selvfølgelig bør du prøve deg fram med styrken på den friske chillien - jeg liker å bruke både den store aromatiske og relativt milde og de små sterke. Hvis du er usikker, så ha heller i litt for lite og få opp styrken etterhvert. bon appetite! :kgsmil:
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå