Gå til innhold

Saft, syltetøy og konservering


vaskeklut

Anbefalte innlegg

Jeg har fått mye rabarbra (og seinere i sommer får jeg en del bær) jeg tenkte jeg skulle lage syltetøy og eller saft av. Nå er problemet at jeg ikke har fryser stor nok til å fryse ned syltetøyet, slik at jeg tenkte jeg skulle forsøke å konservere det på noen måte slik at det ikke behøver å stå i kjøleskap eller fryser. Er det noen som vet om dette er mulig? Eller er jeg helt på villspor?

Jeg kan ikke bruke sukker, tenkte jeg skulle bruke kunstig søtning eller sukrin og på grunn av dette er Jam og lignende utelukket ettersom det inneholder sukker. Jeg fikk et tips om sitronsyre, men jeg vet ikke om det er brukbart eller ikke? Noen der ute som kan fortelle meg hvordan jeg kan lage saft og eller syltetøy uten å måtte bruke sukker og fryser+kjøleskap? (Bor i kollektiv og har dermed ikke verdens største kjøleskapsplass..)

Hjeeelp! :klø:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest navnelapp

Rabarbrasaft og syltetøy utan sukker trur eg blir triste greier. Det er jo så intenst surt i seg sjølv. Atamon kan til ei viss grad beskytte mot mugg og anna nedbryting, og litt sitronsyre vil sjølvsagt også kunne ha ein konserverande funksjon. Men syltetøyet vil bli veldig rennande, og surt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var vel der kunstig søtning eller sukrin kom inn da... :) Hvor kan man få kjøpt atamon?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elfrida

Søk litt på nettet om hermetisering. Litt tidkrevende, og man må være nøye og renslig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Atamon får du vel kjøpt i dei fleste velassorterte kolonialforretningar ? Sist eg kjøpte det trur eg at eg fann det på ICA Maxi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...