Gå til innhold

Noen som har laget krydderolje?


Anbefalte innlegg

Gjest AnonymBruker
Skrevet

Heia!

Jeg har lyst til å lage egne krydderoljer, og er på utkikk etter tørkede? krydderkvister, altså hele, ikke oppmalt, noen som vet hvor man finner dette?

Trenger ihvertfall timian og rosmarin.

Noen som har prøvd dette selv?

Synes det er en fin gaveidê til noen som er glad i å lage/marinere mat :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kan du ikke kjøpe en krydderplante og tørke selv eventuelt....?

Bare en tanke..

Skrevet

Krydderkvistene er stort sett bare "pynt", men du kan tørke dem selv hvis du kjøper krydderplanter på butikken. Det kreves mer enn et par kvister for å sette smak på oljen. Husk også at den må stå ganske lenge før smaken setter seg i oljen.

Jeg lager ofte krydderolje med tørket chili, og den står i minst 4-5 uker før den er ferdig. Den blir sterk og god, veldig bra på bl.a. pizza.

Har også laget endel som venninnegaver til jul, og slenger da gjerne med en rosmarinkvist ope i flasken slik at det skal se finere ut. Men den setter ikke så mye smak.

Kjøp krydderblandinger (eller lag selv) og fyll opp med mye krydder i flasken. Hell på god extra vergin olje, og la stå i minst 3-4 ker. Så kan du evt. sile av krydderblandingen, og legge en kvist eller to i oljen for at det skal se litt fint ut.

Skrevet

Jeg tar bare masse krydder fra krydderhyllen min og blander sammen med olivenolje. Har oppi frisk chili, og frisk hvitløk. Sitron og sennep. Rosmarin, timian, oregano, brennesle, etc. Det jeg finner. Begynner å bruke den med en gang, og når den begynner å gå tom fyller jeg på med olivenolje. Etter en stund heller jeg ut krydderrestene i bunn, vasker flasken og starter på nytt.

Visste ikke at det skulle være noe hokus pokus bak ;)

Skrevet

Jeg lager krydderoljer med ferske urter, har ikke prøvd med tørka urter.

Lager stort sett basilikumsolje, hvitløksolje og chiliolje. Da har jeg bare rikelig med ferske urter i mild rapsolje eller olivenolje og lar det stå 2 uker før jeg begynner å bruke oljen. Etter det oppbevarer jeg oljene i kjøleskapet.

Jeg lager mest kryddereddiker som jeg bruker i dressinger og av og til rett på salaten.

Min favoritt er bringebæreddik, hvor jeg fyller et passende glass med bringebær og heller på hvitvinseddik. Lar det hele stå i vinduskarmen i 2 uker, før jeg siler av bærene og heller eddiken på rene flasker og oppbevarer i mørkt skap. Har nå tre årganger i skapet og de blir bare bedre med tiden.

Skrevet

Jeg lager krydderoljer med ferske urter, har ikke prøvd med tørka urter.

Lager stort sett basilikumsolje, hvitløksolje og chiliolje. Da har jeg bare rikelig med ferske urter i mild rapsolje eller olivenolje og lar det stå 2 uker før jeg begynner å bruke oljen. Etter det oppbevarer jeg oljene i kjøleskapet.

Lar du det stå ute i 2 uker først?

Fjerner du urtene etterhvert eller lar du de være der?

Jeg lager mest kryddereddiker som jeg bruker i dressinger og av og til rett på salaten.

Min favoritt er bringebæreddik, hvor jeg fyller et passende glass med bringebær og heller på hvitvinseddik. Lar det hele stå i vinduskarmen i 2 uker, før jeg siler av bærene og heller eddiken på rene flasker og oppbevarer i mørkt skap. Har nå tre årganger i skapet og de blir bare bedre med tiden.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...