Væren Skrevet 20. september 2003 #1 Del Skrevet 20. september 2003 I går kveld trødde jeg til med Fajitas for andre gang i mitt liv. Pakkeløsning, vel å merke... Men med biffkjøtt og kyllingstrimler, paprika, løk, mais og rømme *nam-nam* Sist jeg laget fajitas laget jeg ikke guacamole, men i går handlet jeg avocadoer og laget dette grønne, merkelige! Tror jeg har sett oppskrift på dette før en gang, men er det noen her som har en god oppskrift? Og hva mer bruker dere guacamole til? F.eks. som dip til tortillachips? Annet? Har noen erfaring med å lage fajitas til mange? Går det an å fylle lefsene og legge dem i langpanne på forhånd, eller bør hver enkelt gjest selv fylle sine fajitas? Er det fajitas eller burritos som også kan fylles med ris? Klem fra hobbymexicaneren Væren! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. september 2003 Forfatter #2 Del Skrevet 20. september 2003 Hehe, nå søkte jeg på nettet og fant flere. Blant annet denne: Kanskje jeg må prøve den en gang. GUACAMOLE Ingredienser: 2 modne avocadoer saft av 2-3 lime 1 knust hvitløkfed 1 mellomstor tomat finhakket så mye chili du liker (evt. jalapeno på boks) 2 ss finhakket fersk koriander 1 ts salt pepper (1/4-1/2 ts) Fremgangsmåte: Mos alt med gaffel eller putt i food processor til en jevn grøt. (NB ! Ekte lime og koriander er viktig. Ikke juks, men gå til en innvandrerbutikk hvis du har problemer med å finne dette. Du må heller ikke fristes til å putte rømme eller andre melkeprodukter i guacamolen slik enkelte her til lands gjør. FY) Spises med tortilla chips. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 20. september 2003 #3 Del Skrevet 20. september 2003 Nam nam...nå fikk jeg faktisk lyst på Guacamole... *løp å kjøp* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 20. september 2003 #4 Del Skrevet 20. september 2003 Jeg lager fajitas i wok, jeg, steker først det marinerte kjøttet (marinerer i tequila, øl og fajitakryddermix) i porsjoner, og deretter løk og paprika i strimler (som har fått en runde olivenolje, salt og pepper over seg på forhånd, som har fått trekke litt), og deretter blander jeg det hele sammen i wok'en sammen med marinaderestene. Blir veldig godt! Folk bør få forsyne seg selv. Noen liker mye løk og paprika, andre er ikke så begeistret for det. noen er mer sultne enn andre osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. september 2003 #5 Del Skrevet 20. september 2003 Ser du har funnet en oppskrift, men jeg kan bidra med min også siden den er ganske forskjellig. Liker guacomole uten alt for mye "dilldall" oppi, og lager den derfor uten tomat, paprika, koreander osv.. Tar to godt modne avocadoer, en halv kinesisk hvitløk, en halv teskje chilipulver (sterkt), en teskje paprikapulver (en av de få virkelig fornuftige anvendelsesområdene), en halv kinesisk hvitløk, eller to-tre fedd vanlig hvitløk, litt pepper, litt salt, en tesje sitronsaft eller limesaft (synes det høres alt for mye ut med saft fra 2-3 lime, blir for surt etter min smak). Så moses det hele med en gaffel eller en stavmikser, og så begynner den virkelige jobbinga. Du må smake deg frem til en perfekt guacomole. Dersom du har gjort som jeg har beskrevet kan det hende det trengs mere chili, mere salt eller mere pepper. Smak til og mos litt mere. Server med varmede tortillachips med ostesmak, det er suverent! Hører selvfølgelig sammen med en god og kraftig rødvin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. september 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 20. september 2003 Jeg synes også det var voldsomt mye limesaft i den oppskriften, men smaken er jo som baken, og jeg trodde det var vanlig, kanskje... Men hva er kinesisk hvitløk, og får du den i vanlige matvarebutikker? Klem fra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. september 2003 #7 Del Skrevet 20. september 2003 Du får kjøpt kinesist hvitløk i vanlige matbutikker. Den er nesten helt kuleformet, og er bare ett stort fedd i stede for mange små. Enklere å skrelle dersom du skal ha en del Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 20. september 2003 #8 Del Skrevet 20. september 2003 Kinesisk hvitløk er ikke delt opp som vanlig hvitløk. Det er rett og slett et stort fedd. Jeg har kjøpt på Meny, Ultra og Centra. Veldig praktisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 20. september 2003 #9 Del Skrevet 20. september 2003 Du spør om du kan lage fajitas ti mange. Ja, det kan du, men jeg synes at tortillaene blir veldig harde om de stekes i ovn. Både med burritos og fajitas, så pleier jeg å fylle dem, legge dem i en langpanne eller ildfast form med skjøten opp. Så strør jeg på ganske mye ost og setter dem i ovnen til osten har smeltet. Osten skal liksom holde skjøten nede. Det er best om fyllet har en viss temperatur. Både burritos og fajitas kan fylles med ris. Men jeg synes at det er best å servere risen ved siden av. Når jeg lager ris til mexicansk mat, så pleier jeg å frese løk, paprika og jalapeños (alt veldig finhakket og ikke så mye av hver) i olivenolje. Så tilsetter jeg risen og og vannet. Jeg krydrer også med litt pepper og evt. annen krydder og tilsetter litt safran for å få gul ris. Ser litt festligere ut og smaker mye bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. september 2003 Forfatter #10 Del Skrevet 20. september 2003 Det hørtes spennende ut! Smaken da? Er den sterkere? Er veldig glad i hvitløk, men har aldri vært borti den kiniesiske! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 20. september 2003 #11 Del Skrevet 20. september 2003 Jeg synes at den kinesiske er litt mildere enn vanlig hvitløk. Men er ikke sikker på om dette er tilfelle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. september 2003 Forfatter #12 Del Skrevet 20. september 2003 Jeg ble litt imponert over kokekunnskapene dine nå, Lea! Jalapeños vet jeg ikke hva er for noe, engang... Men det er gøy å prøve noe nytt, og man plukker jo stadig opp ett eller annet som man kan utvikle litt videre selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. september 2003 #13 Del Skrevet 20. september 2003 Jeg synes at den kinesiske er litt mildere enn vanlig hvitløk. Men er ikke sikker på om dette er tilfelle. Enig med deg i at den er litt mildere. Litt, men ikke mye Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 20. september 2003 #14 Del Skrevet 20. september 2003 Jalapeños finner du i små glass sammen med taco-greiene i brutikken. Grønne pepperfrukter som er kuttet i skiver og ligger i lake. Disse er egentlig ikke så sterke (jeg spiser dem rett fra glasset :oops: ). I stedet kan du selvsagt bruke rød eller grønn chili (fersk), men disse er mye sterkere. Og den kinesiske hvitløken er ikke MYE mildere, nei. Kanskje en litt "rundere" smak. Og om du er imponert, Væren, så kan jeg forelle deg at vi skal ha brødskiver til middag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. september 2003 Forfatter #15 Del Skrevet 20. september 2003 [quote name="LeaOg om du er imponert' date=' Væren, så kan jeg forelle deg at vi skal ha brødskiver til middag PUH!!! Nå ble jeg lettet!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå