Spiralis Skrevet 22. mai 2010 #1 Del Skrevet 22. mai 2010 Skal grille laks i ettermiddag. Noen som har tips til noe nytt og uvanlig som tilbehør? Helst noe som er kjappt og/eller kan lages litt i før. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AnonymBruker Skrevet 22. mai 2010 #2 Del Skrevet 22. mai 2010 Grillet asparges og aïoli med urter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest najki Skrevet 22. mai 2010 #3 Del Skrevet 22. mai 2010 Pasta! Eller potetstappe... Begge fungerer fint kalde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Virreliten Skrevet 22. mai 2010 #4 Del Skrevet 22. mai 2010 Grillede squash-skiver. Pensle med olje, dryss lett med salt/pepper og grilles møre. Grillet sjampinjong og halve tomater som får samme behandling som squashen er også førsteklasses. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 22. mai 2010 #5 Del Skrevet 22. mai 2010 Agurksalat!! Obligatorisk!! Skjære agurk - MED SKALLET!! - i tynne skiver. Lage lake av eddik, vann, salt, pepper, sukker og dill. La stå litt - og nyt til laks/ørret!! Husk Kesam/rømme til! Namm...blir grilling av sjømat neste gang, tror jeg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ladylucky Skrevet 25. mai 2010 #6 Del Skrevet 25. mai 2010 Grillede squash-skiver. Pensle med olje, dryss lett med salt/pepper og grilles møre. Grillet sjampinjong og halve tomater som får samme behandling som squashen er også førsteklasses. Sier meg enig i denne! Fantastisk godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skya Skrevet 25. mai 2010 #7 Del Skrevet 25. mai 2010 (endret) Coleslaw er kjempegodt sammen med laks (og alt annet av grillmat egentlig): Kutt opp kål og sylteagurk. Bland det sammen med ei blanding med rømme og majones, blandingsforhold er smaksak men jeg liker å bruke dobbelt så mye rømme som majones. Tilsett en skvis med sitron og salt og pepper. Noen ganger så bruker jeg et krydder fra Santa Maria med pepper og hvitløk, det er også veldig godt. Endret 25. mai 2010 av Skya Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvdugg Skrevet 25. mai 2010 #8 Del Skrevet 25. mai 2010 Potetsalat (hjemmelaget hvis du har tid, men mange kjøpesalater er også godt). Grønnsaker grillet i folie med krydder. Ikke glem fiskesaus (obligatorisk på fisk spør du meg;) ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mari kontrari Skrevet 25. mai 2010 #9 Del Skrevet 25. mai 2010 Ikke så veldig orginalt, men enkelt å lage: lag potetsalat med hele små (eller halve litt større) nypoteter med skall. Du trenger bare majones eller rømme (etter smak), salt og pepper, samt vårløk så vidt jeg kommer på. Hovedpoenget er at det skal være mer potet enn rømme, i hvertfall. Ellers kan du lage foliepakker med grønnsaker klare på forhånd, også bare grille de når du griller laksen. Enkelt og sunt. Frisk råkostsalat, klassisk agurksalat eller kanskje papaya-salat om laksen er krydret i orientalsk retning tilfører måltidet friskhet og noe syrlig - godt for å balansere laks som er litt "tyngre" i smaken. (Fikk lyst på grillet laks nå, jeg) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 25. mai 2010 #10 Del Skrevet 25. mai 2010 Salat av grillede squashskiver, grillede asparges (begge deler kan grilles i grillpanne) og ruccola med en dressing av presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minipia Skrevet 28. mai 2010 #11 Del Skrevet 28. mai 2010 Mangosalsa! (Det er i grunnen godt til all grillmat ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spiralis Skrevet 28. mai 2010 Forfatter #12 Del Skrevet 28. mai 2010 Coleslaw er kjempegodt sammen med laks (og alt annet av grillmat egentlig): Kutt opp kål og sylteagurk. Bland det sammen med ei blanding med rømme og majones, blandingsforhold er smaksak men jeg liker å bruke dobbelt så mye rømme som majones. Tilsett en skvis med sitron og salt og pepper. Noen ganger så bruker jeg et krydder fra Santa Maria med pepper og hvitløk, det er også veldig godt. Hodekål du mener her? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spiralis Skrevet 28. mai 2010 Forfatter #13 Del Skrevet 28. mai 2010 Mangosalsa! (Det er i grunnen godt til all grillmat ) Noe du kjøper eller lager? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spiralis Skrevet 28. mai 2010 Forfatter #14 Del Skrevet 28. mai 2010 Agurksalat!! Obligatorisk!! Skjære agurk - MED SKALLET!! - i tynne skiver. Lage lake av eddik, vann, salt, pepper, sukker og dill. La stå litt - og nyt til laks/ørret!! Husk Kesam/rømme til! Namm...blir grilling av sjømat neste gang, tror jeg... Du kjører ikke noe olje i den laken? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spiralis Skrevet 28. mai 2010 Forfatter #15 Del Skrevet 28. mai 2010 (endret) Takker for mange svært fine innspill og håper på svar på oppfølgingsspørsmål. Jeg er svært glad i fiskemat på grillen og griller mye så jeg prøver ut mange av de ideene jeg leser om. Endret 28. mai 2010 av Spiralis Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 28. mai 2010 #16 Del Skrevet 28. mai 2010 Man har hodekål i coleslaw ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Master Skrevet 28. mai 2010 #17 Del Skrevet 28. mai 2010 Rømme og agurksalat er et must! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skya Skrevet 28. mai 2010 #18 Del Skrevet 28. mai 2010 Hodekål du mener her? Ja, det er vel det det heter. Sånn vanlig grønn kål. Sånn som man bruker i fårikål også! :blond: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 28. mai 2010 #19 Del Skrevet 28. mai 2010 I tillegg til det som er nevnt her, så synes jeg også det er godt med grillet tomat. Skjær en tomat i to, ta på masse pepper, på flatisden og grill dem. Evt. stek dem litt på panne (med "flatsiden" ned) hvis du er inne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solros Skrevet 28. mai 2010 #20 Del Skrevet 28. mai 2010 Abonnerer Her bruker vi som regel hjemmelaget potetsalat: 1 kg kokte skrelte poteter i terninger 2 ss Ravigottesaus 2 epler (med eller uten skall er en smakssak)i terninger 1 boks Rømme 2 ss fløte 2 ss majones 2 ts sitronsaft 2 ss hakkede sylteagurker Litt salt og hvit pepper Oppskriften kan fint halveres, serveres enten lunken eller kald. Nydelig å maule på senere på kvelden . Vi bruker også en del grillede grønnsaker og da tar vi hva vi haver eller har lyst på dere og da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå