Gå til innhold

leir-gryte


Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann, jeg lurte på om noen har noe oppskrifter på mat som lages i leirgryte............ Har en som står og støver ned.

Skrevet

Har en som støver ned jeg også.

Har ingen oppskrifter, men har hørt at kylling skal være godt og lettvindt å tilbrede i en sånn.

Skrevet

Stek, grønnsaker (sjallottløk, potetbåter, gulrot, purre) og sjy. Blir kjempegodt!

Noen linker:

Kotletter

http://home.online.no/~kirdahle/artikler/o...eirkotelett.htm

Lam

http://193.216.191.12/peppernet/megaoppskr...v_lammelar.html

http://www.matnyttig.no/oppskrifter/tyras_..._leirgryte.html

Kylling

http://www.matoppskrift.no/sider/link.asp?ID=1548

Elg:

http://home.no.net/jghjff/elgsteik2.htm

Husk at leirgryten må stå i vann før bruk, ellers kan den sprekke.

Skrevet

Steik i leirgryte er såååå godt!!! :Nikke:

Kjøttet blir så mørt, saftig og godt!

  • 2 uker senere...
Skrevet

Ja, nå har jeg også funnet frem min gryte og laget endel middager i den, har stått i skapet mitt i 16 år og aldri blitt brukt, men jøje meg, så godt og saftig det blir, herlig "saus" av kjøttet legger seg i bunn, magert og herlig mat, idag blir det kyllinggryte. :enig_animasjon:

Skrevet

Jeg har en sikker vinner :D

Enkelt og greit!:

Ta en eller to hele kyllinger

(kommer an på størrelsen på leirgryta og hvor mange personer som skal serveres)

Gni dem inn med krydder som du liker (f.eks tandori krydder)

Legg dem i leirgryta og sett i ovnen

Stek i 40-50 min ved 190 grader

Da blir det nyyydelig saftig og god kylling med supersprøtt skinn!!

Server med ris og salat + saus

Skrevet
Jeg har en sikker vinner :D

Dette skal prøves, til og med mor skulle klare dette ja :ler:

Skrevet

Ypperlig til gryteretter, stek og gratenger- jeg har flere slike og de brukes ofte, til kylling er den helt vidunderlig.

Mae

Skrevet

Mae!

Har du en oppskrift på en god grateng og hvordan du går frem når du bruker leirgryte. På forhånd takk :D

Skrevet
Mae!

Har du en oppskrift på en god grateng og hvordan du går frem når du bruker leirgryte. På forhånd takk :D

Gratenger kan du jo lage av nesten hva som helst, bruk en hvit saus eller ostesaus som basis og ha i ulike typer kjøtt, makaroni, grønnsaker +++ Husk og smøre gryten litt før du har i maten og ha på litt strøkavring til slutt. Makaronigrateng med ost, skinke og endevie er kjempegodt og krever egentlig ingen oppskrift. Bare vend ingrediensene i sausen.

Mae

Skrevet

Husk og smøre gryten litt før du har i maten og ha på litt strøkavring til slutt.

Dette hørtes godt og nytt ut, men hva skal jeg smøre med.

Skrevet
Jeg har en sikker vinner :D

Enkelt og greit!:

Ta en eller to hele kyllinger

(kommer an på størrelsen på leirgryta og hvor mange personer som skal serveres)

Gni dem inn med krydder som du liker (f.eks tandori krydder)

Legg dem i leirgryta og sett i ovnen

Stek i 40-50 min ved 190 grader

Da blir det nyyydelig saftig og god kylling med supersprøtt skinn!!

Server med ris og salat + saus

Hvor får man tak i Tandorikrydder.

Skrevet
Husk og smøre gryten litt før du har i maten og ha på litt strøkavring til slutt.

Hva i all verden er det du holder på med?

Mae

Skrevet

Hva i all verden er det du holder på med?

Mae

Ja skjønner at du ble forvirret. Jeg skulle bare viske ut alt som sto rundt rundt den setningen. Men det ser jeg jo nå at ikke ble noe av.

Jeg mente at grateng i leirgryte hørtes godt ut. Men jeg lurte på hva man smører med.

Forståelig nå?

Skrevet

AH! Nå begynte jeg virkelig å lure på om jeg skulle mobbes i dette Forumet også! :o

Okay, vel jeg smører gryten med litt smeltet smør. Bruk en pensel så går det veldig greit. Tandoorikrydder fåes i innvandrerforr. eller en velassortert matbutikk.

Mae

Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg har kjøpt tandori krydderet mitt på Ultra :wink:

(aner ikke hvordan det egentilg staves, om det er med èn o èn r eller hva...)

Hilsen Joan i. i.

Skrevet

Tror det er med to o'er, men det har ingenting å si, smaken er den samme :wink:

Skrevet

Sånn omtrent hvor mye koster en sånn leirgryte?

Skrevet

Tusen takk for alle gode råd, jeg skal definitivt lage mat i leirgryte fremover!

Gjest Mayamor
Skrevet

Har tidligere bare hørt negativt om leirgryte...

Nå fikk jeg lyst å investere i en slik selv...

Mayamor

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...