Gå til innhold

Eplemuffins fra Wenches kjøkken Tv2


Anbefalte innlegg

Skrevet

Denne må dere bare prøve, det er de beste muffins jeg har smarkt. Lette og luftige. Raske å lage. :P

Eplemuffins

Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins.

Varm stekeovnen til 180 ºC.

Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig.

Hell i smurte muffinsformer.

Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min.

Ingredienser125 g smør

4 dl hvetemel

1,50 dl sukker

2 ts bakepulver

2 dl kefir evt. melk

1 stk stort egg

1 stk eple

0,50 ts kanel

Tips: Eple og kanel kan erstattes av :

per porsjon:

- 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule)

eller

- 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg skrev ut den oppskriften i dag tidlig...men har ikke testet den ennå....

Har en 8-åring som elsker eplemuffins.....men i min oppskrift er d ikke kulturmelk...og jeg har en forkjærlighet for kaker med kulturmelk...de holder seg leeenge... :)

Takker for tipset...skal absolutt teste.... :)

  • 2 uker senere...
Skrevet

Det er mulig jeg spør om noe dumt nå, men skal eplet raspes eller skjæres i små terninger? Jeg har lyst til å lage disse i dag, og vil helst ikke gjøre noe feil. :lol:

Skrevet

I oppskriften skulle det hakkes, men det går helt fint å grovrive eplet, hvis du foretrekker det.

Og hvis man bytter ut kanelen med gulrotkakekrydder(nellik, kardemomme,muskat) og har i en grovrevet gulrot blir det gode gulrot muffins.

Skrevet

Mmm, det hørtes også godt ut! Tusen takk for god & klok hjelp, pulverheksa! :P

Skrevet

Tusen takk for deilig oppskrift!! Nå har jeg nettopp bakt en haug eplemuffins (dobbel oppskrift) og så stor det en haug sjokolademuffins i ovnen. Eplemuffinsene var ihvertfall skikkelig gode!! :)

Skrevet

Ja, gode ble de - men mine ble nokså flate. :o What did I do wrong?? Har kanskje noe å gjøre med hvordan jeg pisket egget inn i melkeblandingen? Ikke vet jeg...

Skrevet

Egget skal bare vispes lett sammen før det røres inn i melkebalndingen.

Balnd hele røren lett. Det gjør ingenting om det er litt klumper i den.

  • 5 år senere...
Gjest Gjest_kåre_*
Skrevet

Høres bra ut har tenkt å lage det. Hilsen kåre, fin på håret.

  • 2 år senere...
Skrevet

Denne skall jeg jammen prøve og lage =) smaker dem best samme dag, eller dagen etter?

Skrevet

Artig når folk drar opp 8 år gamle tråder. Skrivemåter forandrer seg på 8 år, gitt..

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Artig når folk drar opp 8 år gamle tråder. Skrivemåter forandrer seg på 8 år, gitt..

jaja, sånn kan det gå hmmm =)

Endret av kokkosmamma
Skrevet

Hehehehe, morsomt.

Jeg er sikker på at eplemuffisene er like god i dag som de var i 2003.

  • Liker 1
Skrevet

Hehehehe, morsomt.

Jeg er sikker på at eplemuffisene er like god i dag som de var i 2003.

Dere skall få høre hvordan det gikk, etter vi har spist dem, skall bake til meg og kjæresten min og våres lille skatt på 2 år, så jeg håper dem blir gooode på lørdag <3

  • 4 år senere...
Skrevet

Lagde disse i dag og de var nydelige :)

Anonymkode: 5f888...e2d

  • 7 måneder senere...
Skrevet
Den 15. september 2003 at 21.49, Mette skrev:

Denne må dere bare prøve, det er de beste muffins jeg har smarkt. Lette og luftige. Raske å lage. :P

 

 

Eplemuffins

 

Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins.

Varm stekeovnen til 180 ºC.

Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig.

Hell i smurte muffinsformer.

Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min.

 

Ingredienser125 g smør

4 dl hvetemel

1,50 dl sukker

2 ts bakepulver

2 dl kefir evt. melk

1 stk stort egg

1 stk eple

0,50 ts kanel

 

Tips: Eple og kanel kan erstattes av :

per porsjon:

- 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule)

eller

- 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao

tenkte lage denne i dag, 13 år etter:) 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...