Gå til innhold

Hva slags olivenolje skal jeg bruke?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte jeg skulle bake enten Stromboli eller Foccacia til helgen. I oppskriftene står det at jeg skal bruke noen spiseskjeer med olivenolje.

Men hva slags olivenolje skal jeg bruke til slik baking egentlig?

Vet at det finnes forskjellige typer, eks kaldpresset, Virgin, extra Virgin etc.

Noen som har peil?

Blir selvfølgelig veldig takknemlig for svar! :jepp:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen som har peiling på olivenoljer her altså? ;)

*dytte på* :)

Skrevet

Er ikke så veldig god på oljer selv, men så vidt jeg har forstått det så bruker man kaldpressede oljer (som extra virgin) til kalde retter som f.eks salater da disse setter for mye smak på steking.

Til steking/baking på høye temperatuerer er en raffinert og nøytral olje bedre. Slik er i alle fall teorien min.

Men på jobben lurer jeg på om vi kanskje bruker olivenolje til foccacia, men husker ikke i farten om den er E.V. eller ikke.

Skrevet

Takk takk for svar!

Så raffinerte oljer til baking altså. Hmm... Kan du navnet på noen slike raffinerte oljer?

Anjah

Skrevet

Rapsolje og solsikkeolje er vel raffinerte, men vil tro det står på flasken kanskje?

Skrevet

Olivenolje til Focaccia ! Og ikke minst, det skal være E.V.

Det er ingenting annet som duger. Jeg er enig i at Extra Virgin kanskje ikke er ideell til alle slags bakverk, men i focaccia er det ingen vei utenom.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...