Gå til innhold

Vin i mat


LukaFrost

Anbefalte innlegg

Jeg har har en 3-liter rødvin (Lindemans) stående fra i sommer som mer eller mindre har blitt glemt av. Den kjennes noe sur ut og neppe noe jeg ville ha servert mine beste venner. Tror dere at den fortsatt duger til matlaging?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, jeg ville ikke brukt det i mat. En enkel regel er vel å si at ville du ikke drukket den, er den neppe egnet til matlagning heller. Dårlig vin i maten gjør ikke maten noen tjeneste. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg ikke helt sikker på dette, men såvidt jeg vet skjer det ikke noe annet galt med gammen rødvin enn at den blir "eddikifisert". Så jeg ser ikke helt problemet med å bruke den i mat, forutsatt at du smaker deg frem litt, hvis vinen er ekstremt sur eller hvis smaken på maten avhenger veldig av smaken på vinen ville jeg ikke brukt den.

I f.eks oksekjøttgryter har jeg brukt rødvinsrester tidligere uten at man har merket noe bismak :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...