BlaBla Skrevet 11. september 2003 #1 Del Skrevet 11. september 2003 Kan noen hjelpe meg med oppskrift på sjokolade fondant. Smakte det på restaurant i helgen. Det var bare helt nydelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. september 2003 #2 Del Skrevet 11. september 2003 Hei! Jeg har funnet ei oppskrift på sidene her før. Bare søk på sjokoladefondant. Veldig godt iallefall!! Ekstra godt sammenmed sorbet (f.eks jordbær!!). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 11. september 2003 #3 Del Skrevet 11. september 2003 Den beste fondanten jeg noen gang har smakt, var på B&M Briskeby en gang, og etter mye leting fikk jeg til slutt tak i oppskriften til Trond Moi: Ingredienser: 250 g smør 250 g sukker 300 g sjokolade 170 g mel 8 stk egg + små ildfaste former, muffinsformer (doble store), kaffekopper eller lignende Fremgangsmåte: 1. Smelt smøret, og ha i sukker og sjokolade (smeltet i vannbad). 2. Rør inn melet, og bland inn ett og ett egg av gangen. 3. Fyll smurte former med sjokolademassen. Sett formene på en stekeplate og stek ved 200ºC i ca 8 minutter til overflaten er stivnet. Hvelv fondantene på tallerkener Egentlig er oppskriften såre enkel, men det er to kritiske punkter: Ikke få vann/damp i sjokoladen når du smelter den i vannbad. Da vil sjokoladen bli kornete og rar. Enklere enn vannbad er å smelte den på halv effekt i mikroen. I oppskriften står det 200 grader i 8 minutter. Steketiden er imidlertid det vanskeligste med hele fondanten, så prøv deg fram første gangen med "ny" ovn, da dette varierer fra ovn til ovn. Den skal være stivnet utenpå og deilig rennende varm inni. Oppskriftene er ganske stor (husker ikke hvor mange fondanter, men lurer på om det ikke ble mellom 12 og 18 ), men det går fint an å fryse røra, enten i ferdig smurte former eller ganske enkelt i en plastpose eller bolle. Hvis du fryser den, så bør den tines og stekes relativt raskt etterpå. Enjoy! :kgsmil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlaBla Skrevet 12. september 2003 Forfatter #4 Del Skrevet 12. september 2003 Kan man bruke vanlige papirmuffinsformer? Eller hvor får man tak i ildfaste former? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 12. september 2003 #5 Del Skrevet 12. september 2003 Jeg har brukt disse bittesmå ildfaste formene beregnet på creme brulee (fås kjøpt på de fleste butikker som fører kjøkkenutstyr), men muffinsformer eller en kaffekopp som tåler steikeovnen går også bra. Hvis du bruker muffinsformer av papir, så ville jeg imidlertid latt de være (minst) doble, slik at den ikke gir etter og siger ut til sidene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 12. september 2003 #6 Del Skrevet 12. september 2003 Tips for å få sjokoladen perfekt: smelt smøret. Brekk sjokoladen i småbiter som du har i det varme smøret. Rør rund, og sjokoladen smelter garantert uten vanndamp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kame Skrevet 12. september 2003 #7 Del Skrevet 12. september 2003 Jeg tror ganske mange litt større dagligvarebutikker har sånne former til 9-12 muffinser - sist jeg så en, var på RIMI! (Og, dæven - nå går slankekuren til h** igjen - denne oppskrifta virker digg!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå