Gå til innhold

Fondant


BlaBla

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Hei! Jeg har funnet ei oppskrift på sidene her før. Bare søk på sjokoladefondant. Veldig godt iallefall!! Ekstra godt sammenmed sorbet (f.eks jordbær!!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den beste fondanten jeg noen gang har smakt, var på B&M Briskeby en gang, og etter mye leting fikk jeg til slutt tak i oppskriften til Trond Moi:

Ingredienser:

250 g smør

250 g sukker

300 g sjokolade

170 g mel

8 stk egg

+ små ildfaste former, muffinsformer (doble store), kaffekopper eller lignende

Fremgangsmåte:

1. Smelt smøret, og ha i sukker og sjokolade (smeltet i vannbad).

2. Rør inn melet, og bland inn ett og ett egg av gangen.

3. Fyll smurte former med sjokolademassen. Sett formene på en stekeplate og stek ved 200ºC i ca 8 minutter til overflaten er stivnet. Hvelv fondantene på tallerkener

Egentlig er oppskriften såre enkel, men det er to kritiske punkter:

Ikke få vann/damp i sjokoladen når du smelter den i vannbad. Da vil sjokoladen bli kornete og rar. Enklere enn vannbad er å smelte den på halv effekt i mikroen.

I oppskriften står det 200 grader i 8 minutter. Steketiden er imidlertid det vanskeligste med hele fondanten, så prøv deg fram første gangen med "ny" ovn, da dette varierer fra ovn til ovn. Den skal være stivnet utenpå og deilig rennende varm inni.

Oppskriftene er ganske stor (husker ikke hvor mange fondanter, men lurer på om det ikke ble mellom 12 og 18 ), men det går fint an å fryse røra, enten i ferdig smurte former eller ganske enkelt i en plastpose eller bolle. Hvis du fryser den, så bør den tines og stekes relativt raskt etterpå.

Enjoy! :kgsmil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt disse bittesmå ildfaste formene beregnet på creme brulee (fås kjøpt på de fleste butikker som fører kjøkkenutstyr), men muffinsformer eller en kaffekopp som tåler steikeovnen går også bra. Hvis du bruker muffinsformer av papir, så ville jeg imidlertid latt de være (minst) doble, slik at den ikke gir etter og siger ut til sidene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips for å få sjokoladen perfekt: smelt smøret. Brekk sjokoladen i småbiter som du har i det varme smøret. Rør rund, og sjokoladen smelter garantert uten vanndamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tror ganske mange litt større dagligvarebutikker har sånne former til 9-12 muffinser - sist jeg så en, var på RIMI!

(Og, dæven - nå går slankekuren til h** igjen - denne oppskrifta virker digg!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...