Gå til innhold

Yorkshirepudding


Gyda

Anbefalte innlegg

Har så lyst til å smake Yorkshirepudding - små oppblåste brød som man har ved siden av hovedretten.

Noen som har oppskrift?

Vet det skal være egg og mel - men hva mer....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fannt oppskrift selv.

Slik lager Jamie den:

yorkshirepudding:

solsikkeolie

115 g hvedemel

3 store æg

2 deciliter mælk

salt

Yorkshirepuddingerne laves i form. Hæld en halv centimeter olie i hvert hul. Sæt formen ned i en større bradepande og stil den ind i en 230 grader varm ovn. Det er vigtigt, at olien er varm, når man hælder dejen i.

Til dejen piskes mel, æg, mælk og salt godt sammen, så der ikke er klumper. Hvis dejen får lov at stå en dag, bliver yorkshirepuddingerne større og lettere, men man kan få næsten samme effekt ved at tilsætte lidt ekstra mel til dejen.

Når olien er rygende varm, hældes dejen hurtigt op i hullerne med en øseske. Hvis olien bliver kold, falder yorkshirepuddingerne sammen. Når dejen er fordelt, skal de bage i 35 minutter, eller til de er mørkt gyldne.

Dersom noen har andre oppskrifter/versjoner - er jeg interessert i disse også. Det er jo ikke sikkert at Jamie er en ekspert på Yorkshirepudding...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...