Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! :)

Så sitter jeg her å lurer på hvor mange kaker man trenger til et bryllup på 60 personer. Hvor stor må bryllupskaken være? Hvordan skal den se ut, og hvem skal lage den? Trenger sårt tips, og er hjemmehørende på Haugalandet om noen har noen gode råd å komme med i forholdt til f.eks. valg av konditori.

Ellers er jeg veldig interessert i å vite hva dere skal kose dere med på bryllupsdagen! :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Jeg vet ikke helt om jeg kan bidra med noe hjelp for jeg skal lage alle kakene selv (med litt hjelp). Vi har 84 inviterte gjester, men vet ikke hvor mange av de som kommer enda.

Jeg skal lage ostekake til bryllupskake. Lager 4 firkantede kaker i forskjellige størrelser som vi setter på hjemmelaget stativ i ulike høyder, og pynter med ekte roser i midten på hver av dem.

I tillegg skal vi ha:

Gulrotkake

Suksessterte

Sjokoladekake (stor fancy 3 lags)

Sjokoladekake langpanne

Marsipankake

Bløtkake

Verdens beste

Rullekake

Marmorkake

Kransekake (kjøpes)

Klippekrans

Kringle med vaniljekrem evt annen hvetebakst med vaniljekrem

Eplekake

Banankake

Mesteparten av disse kan jeg lage på forhånd og fryse ned. Bryllupskaka lages to dager før ( den blir bedre jo lengre den står), og de kakene som må pyntes samme dag får jeg noen til å pynte for meg. Det kan hende vi lager litt mer for vi håper på rester til etterpålag dagen etter bryllupet :)

Endret av Sunshine
Gjest Snart Frue
Skrevet

Vi har ikke tenkt ut så detaljert hvilke kaer vi skal ha, men bryllupskaken vil vi skal være en sjokoladekake. Dvs, den skal være hvir utenpå og sjokolade inni, men vet ikke helt hvordan vi skal løse det ennå. Den kommer til å være i 3 eller 4 etasjer med blomster mellom etasjene.

Ellers så skal vi spørre slekt og venner om de kan bale med seg kake. Det blir ihvertfall verdens beste, eplekake®, fromasjekake, kake med masse frukt og vaniljesaus til, fruktsalat osv ..sikkert mange flere også..

(vi skal være ca 60 stk)

Gjest Gjest_tvilling_*
Skrevet

Vi har ikke bestemt kaker ennå, men det viktigste er at mesteparten av kakene er glutenfrie.

Så hvis noen her vet om bakerier e.l. i Buskerud som lager glutenfrie bryllupskaker, vær så snill og fortell meg hvor det er.

Skrevet (endret)

Vi skal også ha 60 gjester og jeg har tenkt at 12 kaker er nok + bryllupskake. Den skal jeg kjøpe hos konditor og tenker at det er nok med 2 etasjer. Den nederste vanlig marsipankake og den øverste sjokoladekake med hvit glasur. Eller de får tipse meg om noe lekkert!

Jeg skal ikke bake en eneste kake selv da tanter og søstre og mødre nesten har stillet seg i kø for å få bake. Jeg har bare ønsket meg kaker og så stiller de opp! Fantastisk!

2 stk suksessterte - det beste jeg vet!

1 stk mørk sjokoladekake

1 stk appelsinsjokoladekake

2 stk ostekaker

1 stk bløtkake

1 stk mørk marengsterte

1 stk banankake

1 stk verdens beste

1 stk fromagekake

1 stk gulrotkake

Er iallefall disse jeg har tenkt på..

Endret av Sofia
Skrevet

Vi brukte Salhusveien Bakeri (Hjemmebakeriet? eller noe sånn - der med Karmsund) til bryllupskaken og ble veldig fornøyde. Vi hadde hvit marsipan i 3 etasjer, med henholdsvis vaniljekrem, ferske jordbær og krem og ferske bananer og krem som fyll. Pris husker jeg faktisk ikke, men det var ikke så aller verst. Resten av kakene bakte familiemedlemmer.

Skrevet

Er det noen av dere som skal lage kaken selv? Jeg har lyst på sjokoladekake, min forlovede har lyst på ostekake, så jeg lurer rett og slett på om vi skal prøve å lage en toetasjers med et etasje sjokolade og en ostekake selv. Er det for ambisiøst? Noen her som laget kaken selv/planlegger å lage kaken selv?

Skrevet

Oj, det var noen laaange kakelister... Jeg har ikke tenkt så mye på kaker, bør vel det. Men nevnte for venninner at vi sikkert har en 4-5 kaker i tillegg til bryllupskaken, det syntes de bare var tull og at alt kommer så å si til å stå urørt... men vi velger nok likevel å ha noen ved siden av, og da var det jo mange gode kaketips her :popcorn:

Vi er forresten 85 gjester..

Skrevet
Vi har ikke tenkt ut så detaljert hvilke kaer vi skal ha, men bryllupskaken vil vi skal være en sjokoladekake. Dvs, den skal være hvir utenpå og sjokolade inni, men vet ikke helt hvordan vi skal løse det ennå. Den kommer til å være i 3 eller 4 etasjer med blomster mellom etasjene.

Ellers så skal vi spørre slekt og venner om de kan bale med seg kake. Det blir ihvertfall verdens beste, eplekake®, fromasjekake, kake med masse frukt og vaniljesaus til, fruktsalat osv ..sikkert mange flere også..

(vi skal være ca 60 stk)

jeg skal også ha sjokolade kake med hvit utenpå.. da har jeg tenk at de skal bruke sjokoladepasta. Da smelter du hvitsjokolade og har oppi sirup. bli akk som marsipan bare i sjokolade.. bare til og søke på sjokoladepasta.

blir og evt av vi deler opp kaka, vi skal ha ett par etasjer. for han er ikke så glad i sjokolade :S så det blir maripan/fløtekake også..

Jeg ser det så for meg inni hode med at du ser den flotte hvite kaka, og når du skjærer så ser du den gode sjokoladen.. mmm..

Gjest megvel
Skrevet
Oj, det var noen laaange kakelister... Jeg har ikke tenkt så mye på kaker, bør vel det. Men nevnte for venninner at vi sikkert har en 4-5 kaker i tillegg til bryllupskaken, det syntes de bare var tull og at alt kommer så å si til å stå urørt... men vi velger nok likevel å ha noen ved siden av, og da var det jo mange gode kaketips her :popcorn:

Vi er forresten 85 gjester..

Kanskje venninnene dine ikke spiser stort kake, men hva med onkler og tanter og besteforeldre som kommer? Min gjesteliste består ihvertfall av mange kakespisere :ler:

Jeg ønsker meg også en hvit sjokoladekake som bryllupskake, liker ikke marsipankake i det hele tatt. Min forlovede gjør heller ikke det, men han mener at vi må jo ha marsipankake som bryllupskake... :roll: Så det blir nok etasjer hos oss også!

I tillegg til bryllupskaka vil jeg ha

ostekake

sånn nøttekake med gul krem :ler:

gulrotkake

mer sjokoladekake

Regner med tanter, søstre og mødre dukker opp med en haug med kaker. Garantert nok for alle :fnise:

Gjest Snart Frue
Skrevet
Kanskje venninnene dine ikke spiser stort kake, men hva med onkler og tanter og besteforeldre som kommer? Min gjesteliste består ihvertfall av mange kakespisere :ler:

Jeg ønsker meg også en hvit sjokoladekake som bryllupskake, liker ikke marsipankake i det hele tatt. Min forlovede gjør heller ikke det, men han mener at vi må jo ha marsipankake som bryllupskake... :roll: Så det blir nok etasjer hos oss også!

I tillegg til bryllupskaka vil jeg ha

ostekake

sånn nøttekake med gul krem :ler:

gulrotkake

mer sjokoladekake

Regner med tanter, søstre og mødre dukker opp med en haug med kaker. Garantert nok for alle :fnise:

Hvorfor MÅ dere ha marsipankake når dere ikke liker det? For å gjøre gjestene fornøyd? Det må da være bedre at bryllupskaken er en kake DERE liker også kan dere heller ha en marsipankake ved siden av? Eller?

Gjest Snart Frue
Skrevet

Jeg lurer forresten litt på det her med sjokoladekake som bryllupskake. (hvit utenpå). Det er jo så utrolig godt med sjokolademousse-kake... men den vil kanskje smelte hvis den blir stående? Og det er kanskje veldig vanskelig å få til et hvitt "lokk" på den?

Noen kakebakere her inne med forslag?

Er redd for å ende opp med en tørr sjokoladekake...

Er det noen som har tips til noe annet godt fyll?

Vi takler ikke den "vanlige" jordbær/banan/vaniljekrem varianten... vil ha noe veldig spesielt til den store dagen.. :)

Skrevet

Hvis man tenker at en standard kake tar 10 biter, og alle gjestene spiser 2 kakebiter hver...og si en av disse bitene er fra bryllupskaken

Vi er feks 70 stk, det blir 70 kakebiter...70/10 = 7 kaker

Så er det garantert noen kaker som har mer enn 10 biter

det er hvertfall den tankegangen vi har gått etter og vil nok ha 7-9 stk kaker i tillegg til bryllupskaken , spørs sikkert litt på hvor mange som baker..plutselig ender man opp med 11 kaker...:ler:

Gjest loveli
Skrevet

En venninne av meg hadde 85 middagsgjester og i tillegg 25 kaffe-og-kake-gjester og de hadde en fire-etasjes-kake (hovedbryllupskake) og en langpanne-bryllupskake. Så hadde de sikkert fem hjemmelagde kaker.

Vil bare si at det ble utrolig mye kakerester!!!

Kan jo ha noe med å gjøre at de hadde koltbord til middag og at gjestene stappet seg på det, men heller ikke de øvrige 25 kaffe-gjestene rørte så mye av kakene...

Gjest megvel
Skrevet
Hvorfor MÅ dere ha marsipankake når dere ikke liker det? For å gjøre gjestene fornøyd? Det må da være bedre at bryllupskaken er en kake DERE liker også kan dere heller ha en marsipankake ved siden av? Eller?

Det er nettopp det jeg også mener, men ingen ser ut til å være enig med meg her... :roll: Så jeg må nok bestille kaka alene om jeg skal slippe diskusjonen igjen :fnise:

Skrevet

Vi skal ha vanlig tradisjonell marsipankake i 3 etasjer. Kommer på en 3-4000 kr har jeg sett. Vi blir 40 gjester. I tillegg har vi funnet ut av i ønsker disse kakene:

* Rullekake m/bringebærfyll

* After Eight-kake

* Oreo-iskake

* Nougatkake med jordbær

* Georginekake

* Daimkake

* Fyrstekake

* Kjærlighetsbrownies

* Marvposteier

Mvh Yvonne :heiajente:

Gjest Pippelipp
Skrevet

Bringebærmoussekake i tre etasjer, glutenfri. Vi har 40 gjester. I tillegg kjøper jeg en kransekake og svigermor baker en sachertorte eller to. Jeg vil spørre et par venninner om de kan ta med en kake også og da får det holde.

Skrevet

Vi skal ikke ha marsipankake. Kommer heller ikke til å ha en sånn kakeseremoni der vi kutter kaken. Men kaker skal vi ha:

- Stor jordbærkake fra Lie Nilsen (det er vel det nærmeste vi kommer bryllupskake)

- Firkløverkake

- Suksessterte

- Gulrotkake

- Cupcakes på stettfat

- Peanøttkake

- Verdens beste

Kanskje mer, kanskje mindre. :)

Gjest Gjest*
Skrevet

Til bryllup ville jeg styrt unna formkaker og rullekaker (blir litt for hverdagslig og kjedelig), det er jo en festdag!

*3-4 etasjes bryllupskake etter brudeparets smak

*Verdens beste aka Kvæfjordkake (alltid en favoritt)

*Ostekake

*Pavlova (marengskake med friske frukter, alltid en favoritt)

*Suksessterte (alltid en favoritt)

*Fromasjkake (ikke sånn møl laget av Freia gelè og pisket krem nei)

*Skikkelig 3-lags sjokoladekake

*Rom/marsipankake (med mindre dette inngår i bryllupskaken)

Husk, det er bedre med 6-7 skikkelige kaker enn 15 "bordfyllere".

Velg noe for enhver smak og ikke slit ut deg selv og halve slekta med å lage alle tenkelige varianter.

Det blir ALLTID for mye kake igjen etter middag og dessert.

Skrevet (endret)

Hvorfor styre unna formkaker og rullekaker når man vet man får gjester som synes det er veldig godt bare fordi det ikke er "fint" nok? :klø:

Det er mange bryllup med kakerester selv om de bare har 3 ekstra kaker, mens andre bryllup har en halv kake til hver gjest der nesten alt blir spist. Man må se ann gjestene og tradisjonene i familien. Min svigerfamilie kommer fra et sted der man pleier å ha en halv kake per person, så for oss ville det blitt helt feil å ha 2 kakestykker per person. I tillegg ønsker vi kakerester til dagen etter.

Er det noen av dere som skal lage kaken selv? Jeg har lyst på sjokoladekake, min forlovede har lyst på ostekake, så jeg lurer rett og slett på om vi skal prøve å lage en toetasjers med et etasje sjokolade og en ostekake selv. Er det for ambisiøst? Noen her som laget kaken selv/planlegger å lage kaken selv?

Som du ser lenger opp skal jeg lage kaken selv. Så lenge du vet hvor mye som skal gjøres, hvor lang tid det tar, og at den tåler å stå litt er det ikke noe problem. Jeg ville ikke laget en kake selv som måtte lages dagen før.

Endret av Sunshine

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...