Gjest gjest1 Skrevet 9. september 2003 #1 Skrevet 9. september 2003 I anledning en begravelse, skal jeg lage en kake til torsdag. Hvilken skal jeg lage. Min spesialitet av en bringebær ostekake, eller en med ananas, eller sjokolade. Kiwi eller aprikos eller blåbær. Valget er jo nesten uendellig. Og alle disse ostekakene har omtrent lik arbeidsmengde. Hvilken ville du smakt?
Gjest Hilsen A. Skrevet 9. september 2003 #2 Skrevet 9. september 2003 Kiwi eller ananas... :D Hilsen A.
Gjest Liten Skrevet 9. september 2003 #3 Skrevet 9. september 2003 Bringebær eller blåbær! :enig_animasjon:
Gjest Hilde K S Skrevet 9. september 2003 #4 Skrevet 9. september 2003 Aprikos. Kan jeg få oppskriften på den ?
Gjest gjest1 Skrevet 9. september 2003 #5 Skrevet 9. september 2003 Aprikos. Kan jeg få oppskriften på den ? Skal se om jeg får lagt den ut i kveld. Den er veldig god.
Cilla Skrevet 9. september 2003 #6 Skrevet 9. september 2003 Ikke for å gjøre valget ditt enda vanskeligere men Tusenfryds ostekake (som du finner ved å søke her inne) er utrolig god...........
Gjest gjest1 Skrevet 9. september 2003 #8 Skrevet 9. september 2003 Har fått med meg at alle skryter av tusenfrydskake, men beklager jeg syns den er kjedelig. Har bestemt meg for å lage bringbærostekaen. Den er lagd på friske bær og en skikkelig godbit.
Gjest gjest1 Skrevet 9. september 2003 #9 Skrevet 9. september 2003 Her er aprikosostekaken som Hilde ks etterlyste. Aprikosostekake 200 g søte kjeks. 100g usaltet smeltet smør Sett ringen av en spring form ca 23-25 cm rett på fatet det skal serveres fra. Og ha kjeksblandingen nedi. Sett i kjøleskap til fyllet er ferdig. Fyll: 200 g tørkede hakkede aprikoser eller ferdig aprikoskompott 3 dk kokende vann 1 ¼ dl sukker ½ dl vann 1 ss gelatinpulver eller 5 gelatin plater 500 g kremost naturell 1 ¼ dl sukker ekstra ½ dl sitronsaft 1 ¼ dl rømme 2 ½ dl lettpisket fløte. Ha aprikosene i en liten kjele og hell over kokende vann, la stå i ca 15 min. ha i sukkeret og rør i blandingen på lav varme til sukkeret er oppløst. La den småkoke til aprikosene er møre og væsken nesten kokt inn. Avkjøl og hakk den glatt. Lag til gelatinen som vist på pakken. Pisk osten glatt tilsett ekstra sukker og rømme bland inn kald aprikosmos og lettpisket krem og gelatinen. Og bland godt. Fordel oppå kjeksen og sett kaken i kjøleskapet i minst tre til fire timer gjerne natta over. Pynt med båter av hermetisk aprikos.
Pandura Skrevet 11. september 2003 #10 Skrevet 11. september 2003 :o Veeel, nå er jeg vel litt sent ute, men siden du spør, så kunne jeg ikke la være å tenke at smaken er som baken; delt. Derfor er det vel helt umulig å få et vettugt svar om sånt her! (Selv foretrekker jeg bringebær!)
Tusenfryd Skrevet 12. september 2003 #11 Skrevet 12. september 2003 Jeg varierer smak på kaken - sist søndag lagde jeg med stikkelsbær. Men den varianten du lager med aprikoskompott høres spennende ut - hadde jeg bare én gang i livet kunnet bruke gelatinplater...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå