Gå til innhold

Hvilken ostekake skal jeg lage til torsdag.


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

I anledning en begravelse, skal jeg lage en kake til torsdag.

Hvilken skal jeg lage.

Min spesialitet av en bringebær ostekake, eller en med ananas, eller sjokolade.

Kiwi eller aprikos eller blåbær.

Valget er jo nesten uendellig. Og alle disse ostekakene har omtrent lik arbeidsmengde.

Hvilken ville du smakt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ikke for å gjøre valget ditt enda vanskeligere men Tusenfryds ostekake (som du finner ved å søke her inne) er utrolig god...........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har fått med meg at alle skryter av tusenfrydskake, men beklager jeg syns den er kjedelig.

Har bestemt meg for å lage bringbærostekaen. Den er lagd på friske bær og en skikkelig godbit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er aprikosostekaken som Hilde ks etterlyste.

Aprikosostekake

200 g søte kjeks.

100g usaltet smeltet smør

Sett ringen av en spring form ca 23-25 cm rett på fatet det skal serveres fra. Og ha kjeksblandingen nedi. Sett i kjøleskap til fyllet er ferdig.

Fyll:

200 g tørkede hakkede aprikoser eller ferdig aprikoskompott

3 dk kokende vann

1 ¼ dl sukker

½ dl vann

1 ss gelatinpulver eller 5 gelatin plater

500 g kremost naturell

1 ¼ dl sukker ekstra

½ dl sitronsaft

1 ¼ dl rømme

2 ½ dl lettpisket fløte.

Ha aprikosene i en liten kjele og hell over kokende vann, la stå i ca 15 min. ha i sukkeret og rør i blandingen på lav varme til sukkeret er oppløst. La den småkoke til aprikosene er møre og væsken nesten kokt inn. Avkjøl og hakk den glatt.

Lag til gelatinen som vist på pakken.

Pisk osten glatt tilsett ekstra sukker og rømme bland inn kald aprikosmos og lettpisket krem og gelatinen. Og bland godt.

Fordel oppå kjeksen og sett kaken i kjøleskapet i minst tre til fire timer gjerne natta over.

Pynt med båter av hermetisk aprikos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:o Veeel, nå er jeg vel litt sent ute, men siden du spør, så kunne jeg ikke la være å tenke at smaken er som baken; delt. Derfor er det vel helt umulig å få et vettugt svar om sånt her! :kul:

(Selv foretrekker jeg bringebær!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg varierer smak på kaken - sist søndag lagde jeg med stikkelsbær.

Men den varianten du lager med aprikoskompott høres spennende ut - hadde jeg bare én gang i livet kunnet bruke gelatinplater...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...