Gjest Gjest_Pasta_* Skrevet 8. februar 2010 #1 Del Skrevet 8. februar 2010 Denatureres ikke proteinet i egg når det blir stekt/kokt? Er det da noen vits å spise egg for å få i seg proteiner? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_hm_* Skrevet 8. februar 2010 #2 Del Skrevet 8. februar 2010 Men i så fall er det ikke vits å spise stekt/kokt kjøtt heller da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_pasta_* Skrevet 8. februar 2010 #3 Del Skrevet 8. februar 2010 Nei jeg vet.. vi bare hadde om i biologien at når proteiner varmes opp så blir de ødelagt! Det kan vi se ved at f.eks eggehviten blir hvit osv. Lurer bare på om noen vet noe mer om det? :S Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Pasta_* Skrevet 8. februar 2010 #4 Del Skrevet 8. februar 2010 Fra boka: "Alle proteiner forander struktur dersom de blir varmet opp til høye temperaturer, eller dersom de blir utsatt for svært høy eller svært lav pH-verdi. Da blir det kveilete proteinmolekylet først kveilet ut og deretter sammen igjen, annerledes enn slik det først var kveilet. Dette kaller vi denaturering. Selv om ordet ikke er kjent fra før, kjenner vi alle praktiske eksempler på dette er: kokt eller stekt egg, fisk og kjøtt. Også når vi legger fisk eller kjøtt i en marinade med litt eddik eller sitronsaft, blir proteinet denaturert. Vi legger kjøtt og fisk i sur marinade fordi den lave pH-verdien gjør at noen bindinger i de kveilete proteinmolekylene løser seg op - kjøttet og fisken blir mørnet. Enzymer kan bli varig ødelagt av denaturering. Denatureringen er irreversibel. Det vil si at reaksjonen ikke kan snus og gå tilbake igjen. Men det vet du jo. Et egg kan ikke bli flytende etter at du har kokt det. " Så det er altså bare bullshit å spise egg, kjøtt og fisk for å få i seg proteiner? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FantasDick Skrevet 8. februar 2010 #5 Del Skrevet 8. februar 2010 Vel, det er vel en del uenigheter rundt dette, men her er det jeg har fått med meg. Næringsverdiene er visstnok lik uansett rå/kokt da rå egg inneholder mer protein enn kokte, men opptaket av proteiner er lavere ved rå egg. Rå egg hindrer visst også opptak av biotin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bergans Skrevet 8. februar 2010 #6 Del Skrevet 8. februar 2010 Det er aminosyrer man vil ha i seg, ikke nødvendigvis hele proteiner. Ethvert protein er bygd opp av aminosyrer, hvorav noen av disse må vi få i oss via kosten, mens andre kan kroppen danne selv. Så nyt kjøtt og egg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Pasta_* Skrevet 8. februar 2010 #7 Del Skrevet 8. februar 2010 Ah, okei, skjønner! Verden min gikk litt under en liten stund! Takk for svar :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå