Gjest Gjest_Wok_* Skrevet 2. februar 2010 #1 Skrevet 2. februar 2010 Hvordan lager dere stekt ris? Alt jeg har lest så langt innebærer å ha i egg først, og så ris. Litt skeptisk til det, blir det ikke mer som en omelett med ris?
Gjest Marlo Skrevet 2. februar 2010 #2 Skrevet 2. februar 2010 Jeg har aldri brukt egg jeg, har smakt det når andre har laget det og det blir absolutt ikke omelett-aktig. Men selv så bare koker jeg ris, og har det i wok panna etterpå.
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 2. februar 2010 #3 Skrevet 2. februar 2010 du trenger ikke å ha egg i panna for å steke risen. du kan ha en spiseskje olje og middels varme, ikke for varmt - da svir det seg bare. også kan du ha soyaolje og krydder i tillegg til oljen hvis du vil ha litt smak på det.
Gjest megvel Skrevet 2. februar 2010 #4 Skrevet 2. februar 2010 Når jeg lager stekt ris så visper jeg sammen egg, soyasaus, litt fiskesaus og krydder og blander med risen i panna. Finnes ikke likt på en omelett
Gjest b Skrevet 2. februar 2010 #5 Skrevet 2. februar 2010 Jeg har aldri brukt egg jeg, har smakt det når andre har laget det og det blir absolutt ikke omelett-aktig. Men selv så bare koker jeg ris, og har det i wok panna etterpå. Pleier å lage det når jeg har risrester. Begynner med å steke løk,og evnt hvitløk. Så putter jeg oppi evnt gulrotstrimler og erter eller lignende. evnt litt wokblanding. krydrer med pepper, chilli og litt salt. har oppkuttet skinke, reker eller stekt kjøtt. Super måte å tømme kjøleskap på. til slutt lager jeg en grop i modten av pannen, hiver to piskete egg i, og rører mens det stivner. Soyasaus og evnt chillisaus på
Gjest Marlo Skrevet 2. februar 2010 #6 Skrevet 2. februar 2010 Ja wok er alltid en grei måte å tømme restemat på. Lagde wok i går - hadde noen svinefileter jeg måtte få brukt. Strimlet disse og stekte det. Hadde oppi løk, erter, bønnespirer, vannkastanjer (slikt har jeg alltid på lager), hadde en halv pose med teriyakisaus oppi, kokte en halv pakke med nudler jeg hadde igjen og en dæsj med ris fra dagen før. Hadde en kvart purre og litt ingefær i kjøleskapet som jeg også brukte. Masse krydder til slutt. Restemat trenger absolutt ikke være kjedelig nei
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå