Gå til innhold

Kålrotstappe


Pusekatt

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

kutt en kålrot i skiver. Kok den til den er godt kokt. (du kan også bruke litt potet og/eller gulrot sammen med den)

Tøm ut vannet og mos kålroten(og evt potet/gulrot). Tilsett smør, salt og pepper...

Nam :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saltkjøtt, lettsalta torsk, pinnekjøtt (og da med en dæsj sjy fra pinnekjøttet i).

Jeg bruker ikke smør i kålrotstappen, og heller ikke fløte. Kun 1-2 poteter, salt og pepper (i jula har jeg litt sjy fra pinnekjøttet i). Enkelt og kjempegodt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Brunhilde

Skikkelig god kålrotstappe får man ved å koke noen kålrotskiver møre i vann (ikke for mye). Lag jevning av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. Spe med kokevann fra kålroten og melk (like mye av hver). Mos kålroten med stapper eller gaffel og bland i sausen. Krydre med slat, masse pepper og en anelse muskat.

Serveres til:

- pinnekjøtt

- røkt kjøttpølse m/poteter og smeltet smør

- fiskekaker i brun (!) saus m/poteter

- røket fleskeknoke, kokt med poteter og kålrotstappe

for eksempel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akk, nå ble jeg sulten på saltkjøtt med kålrabistappe!

Jeg pleier å bruke kålrabi og gulrot, og har i en klatt smør og krydder. Så enkelt. Så godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pleier å ha et par kokte poteter, smør, fløte, salt og pepper i kålrabistappen, kjempegodt! :D

Ellers er det kjempegodt å bruke til bayonneskinke, sammen med poteter og tomatsaus...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...