Gå til innhold

"Lys" sjokoladekake i langpanne


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Noen som har oppskrift på sjokoladekake i langpanne der både kaka og kremen er ganske lys? Liker ikke kaker som blir for mørke/sterke...

Hadde en perfekt oppskrift en gang som jeg dessverre har mistet... :-?

På forhånd takk..... :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja, jeg har en oppskrift! :D

Barnehagens beste sjokoladekake

Røre:

400 gram smør

4 1/2 dl. vann

9 dl sukker (ja, det er kjempemye!)

9 dl hvetemel

1 ts salt

4 ts bakepulver

4 ss kakao (Nesquick)

4 egg

2 1/2 dl lettrømme

Smelt smøret. Alt røres sammen. Haes i smurt langpanne. 180 grader i 30-40 minutter. Nederste rille.

Glasur:

100 gram smør

6 ss melk

4 ss kakao

350 gram melis

1 ts vaniljesukker

Smelt smøret. Trekk fra platen og tilsett resten. Bland godt. Haes på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse om du vil.

NAM! Ja, den er mektig. Ja, det er mye sukker i. (Kan kanskje sløyfe noe?) Men den er kjempegod, og forsvinner med en gang.

Jeg fant dessuten en oppskrift på denne siden , men den har jeg ikke prøvd selv.

Lykke til! :vinke:

Skrevet
 

Jeg fant dessuten en oppskrift på denne siden , men den har jeg ikke prøvd selv.  

Lykke til!  :vinke:

Jeg har prøvd den faktisk, og den kan anbefales. Det er en grunn til at den kalles barnehage-kaken. Veldig god og barnevennlig.

Skrevet

Denne er en fulltreffer!!

Sjokoladekake i langpanne

300 g smør/ margarin

600 g farin

3,5 dl melk

4 egg

500 g mel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

Stekes på 175° i ca 30 minutter

GLASUR

300 g melis

120 g smør/ margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

2 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, deretter melk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne, sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett; på midterste dersom du kun benytter langpannen.

Avkjøl kaken noen minutter i formen, velv den over på rist og trekk av papiret.

Pisk ingrediensene til glasuren og smør den over kaken når den er helt avkjølt. Skjær i ruter. Kan gjerne fryses - kaken tiner mens kaffen trekker!

Skrevet

Prøvde kaken din bluebird, og den var kjempe god! Men.. ville heller hatt en glasur som stivner..(man plukket av toppingen når man var mindre for å spise den alene :ler: ) Har noen her oppskrift på det?

Skrevet

Så gøy at du prøvde kaken og likte den! :D

Hm.. ja, jeg har også noen erindringer om glasur som stivner.

Kanskje det går an å ikke ha smør i glasuren?

Skrevet

Hmm vet ikke jeg, har spist opp halvparten alene nå hehe *mett* Ikke bra at den var god :ler:

Vi får se om det kommer noen oppskrifter på stivere glasur da :D

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg har prøvd den faktisk, og den kan anbefales. Det er en grunn til at den kalles barnehage-kaken. Veldig god og barnevennlig.

Hei! Jeg er gjest som startet denne tråden. Jeg valgte denne kaken (nesquik-kake) og serverte den i selskap. Til og med svigermor ville ha oppskriften.... :wink: .......og Xeyes....den har faktisk glasur som stivner....eldstegutten min plukket den av..... :wink:

  • 4 uker senere...
Gjest alfaomega
Skrevet

Heisann!

For å få glasuren stiv, er det bare å smelte smøret, for så å røre det sammen med resten, istedet for å piske/røre sammen glasuren med mykt smør.

Skrevet

alfaomega:

Fulgte denne med smeltet smør.. Den ble ikke så stiv som jeg ville ha den nemlig.

Glasur:

100 gram smør

6 ss melk

4 ss kakao

350 gram melis

1 ts vaniljesukker

Smelt smøret. Trekk fra platen og tilsett resten. Bland godt. Haes på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse om du vil.  

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...