Gå til innhold

Hvordan lager man remulade?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lag majones på vanlig måte, tilsett finhakket sylteagurk og finhakket kapers og smak til med lake fra sylteagurken. Juster eventuelt med litt salt til slutt.

Gjest Fropessor Snurre
Skrevet (endret)

Ingredienser

* 2 ss sylteagurk i skiver

* 1 ss kapers

* 1 ts estragonblader, syltet

* 1 stk ansjosfileter

* 200 g majones

Slik gjør du:

1. Ha sylteagurk, kapers, estragonblader og ansjosfileten i en foodprosessor. Kjør det til en fin masse.

2. Rør massen godt inn i majonesen.

Grunnoppskrift majones

Majones lager du enkelt og rimelig selv med en stavmikser. I denne kan du tilsette mye forskjellig, for å lage en vri på den...

Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

*2 egg

*1 ts salt

*1/2 ts dijon sennep

*hvit pepper

*1ss 7% hvitvinseddik, eddik eller sitronsaft

*4 dl matolje

Tilberedning:

Det er en fordel om alle ingrediensene har romtemperatur (i alle fall oljen).

Kjør eggene sammen med salt og sennep i et høyt glass med stavmikser. Et lite tips er å spe med 1 ts kokende vann i starten, for at det ikke skal skille seg. Spe litt etter litt med oljen, veldig sakte i begynnelsen.

Beveg stavmikseren sakte oppover i glasset. Majonesen blir etter hvert nesten hvit, og stivner. Smak til med eddik/sitronsaft.

Endret av Fropessor Snurre

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...