Gå til innhold

Sveler, din beste oppkrift.


Anbefalte innlegg

Gjest pulverheksa_
Skrevet

Fikk så lyst på sveler til kvelds.

Men siden jeg er fra en kant av landet hvor det ikke er hverdagskost, har jeg ingen gode oppskrifter.

Vil du dele din med meg?

Videoannonse
Annonse
Gjest pulverheksa_
Skrevet

Jeg mener SVELER ikke seler i tittelen :oops: :hoho::hoho:

Skrevet

Disse pleier smake:

5 egg

3,5 dl sukker

1 liter hvetemel

1 liter kefirmelk

1 topet ts natron

1 toppet ts hjortetakk

75 gr margarin

Skrevet

Her er "min" oppskrift

Svele

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

1 dl sukker

4 dl kulturmelk (bland melk og rømme eng. sour-cream)

3 egg

1 dl smeltet smør (IKKE OLJE)

La røren svelle i 30 min og stek små lapper i tørr stekepanne, pass på og ikke bruke for sterk varme. Server med smør og syltetøy

Skrevet

Tro det eller ei... jeg har akkurat fått den ekte ferje-sveleoppskriften fra mamman min. Og hun hadde egenhendig fått den av ei venninne som hadde fått den av en ekte ferjemann i MRF.

Ferjesveler

4 egg og to koppar sukker piskast til eggedosis.

Så har du vekselvis i:

1 liter kefir

1 liter kveitemjøl som du har blanda 1 ts hjortesalt og 1 ts natron i

Til slutt har du i ein halv kopp smelta smør eller margarin.

Røra skal svelle litt før ein byrjar å steike svelene.

Etast med smør og sukker.

Skrevet

Lagde gretas i går siden det var den som var kommet inn før jeg dro hjem. De var veldig gode.

Skal skrive ut de andre og prøve dem etter hvert.

Nam, sveler hver dag i en uke.

Skrevet

Her kommer den beste svele oppskrifta jeg har smakt:

5 egg

1 ts vaniljesukker

150 gram sukker

Dette vispes til eggedosis i 10 min. Skal bli en luftig konsistens.

Tilsett 1,5 liter kulturmelk og

deretter 700 gram hvetemel til slutt ts natron.

La det svelle i 20 minutt.

Hvis du lager røra dagen før, vent med natron til ca. 30 minutter før du skal steke. Slik at røra får svelle. pisk sammen til en luftig røre.

Dette blir ca. 20 sveler. Fint å bruke stekespray til takka tørk over med papir. så steker du så får du et fint resultat på stekinga.

Jeg har fått oppskrifta fra en kokk som hvist har greie på det med svelelaging.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...