LineGourmet Skrevet 22. desember 2009 #1 Del Skrevet 22. desember 2009 (endret) I år skal jeg og samboer ha famile hos oss på julaften for første gang. I den forbindelse er det derfor selvsagt at jeg står for middagen. Dette er jo i utgangspunktet ikke noe problem - jeg anser meg som litt av en hobbykokk som koser meg kjøkkenet - men gode råvarer er et must! Jeg er tilhenger av research og har nilest alle slags oppskrifter og varianter av ribbe, fra Hellstrøm til Ingrid Espelid. Felles for alle er at ribba må kjøpes fersk 2 dager før den store dagen og saltes og peppres. Planen var klar. Først ut Meny Risløkka. 4 kg tynnribbe sier jeg. Beklager, vi har bare fryst sier de. Shit! Er det mulig tenker jeg. Vel, jeg fyker videre til Ultra i håp om at de har sakene sine på stell der. Neida, dessverre - kun familieribbe og noen små slintrer av tynnribbe uten bein. Damn! Det må jo være bein i ribba!? Håpet er likevel ikke tapt. Jeg ruser avgårde til Meny på Tveita. Strener igjennom hele lokalet rett til kjøttdisken. Der ser jeg det ligger noe som ligner tynnribbe i disken. En stor og en liten for å være eksakt. Jeg trenger 4 kg - ergo en stor en. Foran meg står en dame som maser om en familieribbe som er for stor og om de ikke kunne sage av en liten bit. Flere bak meg står og tripper nervøst med tom handlekurv (akkurat som meg ). Jeg aner at de er ute i samme ærend som meg. Ved siden av meg står noen eldre damer og frekke som de noenganger kan være, markere jeg min plass i køen. Unormalt tett inntil hun første som maser om familieribba. Det er da jeg kjenner at jeg er villig til å gå langt for å skaffe stykket mitt med MIN ribbe! Jeg er altså en av ribbedesporadoene - hehe.. Jeg vokter terretoriet mitt mens jeg prøver å se avlappet ut, smiler hyggelig til de rundt meg (men ikke faen om noen skal få snike seg foran meg i køen! Det er da jeg får øye på lageret innenfor døra som går opp - det ligger mengder med halve griser der... Puh! Jeg fikk ribba mi - strålende fornøyd. Nå har den ligget å bløtgjort seg i kaldt vann en time eller 2 (etter tips fra Ingrid Espelid), nå skal det saltes og pepres! Fortell, kommentèr - anything you like Endret 22. desember 2009 av LineGourmet 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kanutten Skrevet 22. desember 2009 #2 Del Skrevet 22. desember 2009 Hehe. Godt utført jakt på årets julemiddag og god jul. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LineGourmet Skrevet 22. desember 2009 Forfatter #3 Del Skrevet 22. desember 2009 Hehe. Godt utført jakt på årets julemiddag og god jul. Hehe.. det syns jeg også. God jul til deg også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå